Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κρύβουν» το φάκελο με το σκάνδαλο του Γ. Παπαδόπουλου

«Κρύβουν» το φάκελο με το σκάνδαλο του Γ. Παπαδόπουλου
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 - 22:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όχι μια αλλά δυο επιστολές έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός στην ΕΠΟ, σχετικά με το σκάνδαλο της αποζημίωσης ύψους 350.000 ευρώ που συμφώνησε η ομοσπονδία με εξωδικαστικό συμβιβασμό, ποσό που άρχισε να καταβάλει με δόσεις στον πρώην υπάλληλό της Γιάννη Παπαδόπουλο που τώρα παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ότι είναι υπάλληλος της ΑΕΚ. Για αυτό και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Τάκης Αγραφιώτης έθεσε το θέμα στο σημερινό (22/05) ΔΣ της ομοσπονδίας για να εισπράξει άρνηση, καθώς η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα να δοθεί ο φάκελος με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, που χαρακτηρίστηκε ως σκάνδαλο. Ο λόγος είναι ότι η νομική της υπηρεσία επικαλέστηκε την εφαρμογή της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πρόκειται για υπόθεση η οποία πήρε τεράστιες διαστάσεις και το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τον Ολυμπιακό, όμως η ΕΠΟ ποιεί τη νήσσα, κοινώς κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Έχουμε και λέμε:

1) Στο προηγούμενο ΔΣ της ΕΠΟ, που έγινε στις 9 Απριλίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ ανέφερε τα εξής: «Είναι δυνατόν σοβαρότατα θέματα όπως αυτό του Παπαδόπουλου και τα 350.000 ευρώ να τα περνάτε στα... πεταχτά και στα διάφορα θέματα των συμβουλίων λες και μιλάμε για ασήμαντο ποσό;».

1) Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ΕΠΟ με τον Γιάννη Παπαδόπουλου επιτεύχθηκε στο ΔΣ που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου. «Θα πάτε φυλακή. Θα πάνε μέσα για κατάχρηση όσοι υπέγραψαν τέτοιο αίσχος. Θα πάτε μέσα και εσείς για απιστία» είπε ο ποινικολόγος και μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας σε ΔΣ της Superleague, το οποίο έγινε μετά την απόφαση της ΕΠΟ για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 350.000 ευρώ, ο οποίος έφυγε επειδή ενεπλάκη στο σκάνδαλο «Κοριόπολις» και διεκδίκησε αποζημίωση επειδή αθώωθηκε. Ο Κούγιας απευθύνθηκε στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση και στον πρόεδρο της ΑΕΚ Βαγγέλη Ασλανίδη, οι οποίοι είναι μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ ως εκπρόσωποι της διοργανώτριας. Στο ίδιος ΔΣ της Λίγκας ο Κούγιας πρόσθεσε ότι έπρεπε η υπόθεση να πάει στις δικαστικές αίθουσες για να αποφασίσει η δικαιοσύνη για το θέμα του Γιάννη Παπαδόπουλου.

3) Επίσης, για το ίδιο θέμα επί προεδρίας Μπαταγιάννη, η Superleague έστειλε δυο επιστολές στην ΕΠΟ αλλά και πάλι ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Με την πρώτη ζητεί στοιχεία:

Α) Αναφορικά με το θέμα των αποδοχών του προπονητικού team της Εθνικής Ομάδας Ανδρών.

Β) Αναφορικά με το θέμα της καταβολής αποζημίωσης στον πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ, κύριο Ιωάννη Παπαδόπουλο.

Με την δεύτερη ζητεί:

α) Αντίγραφο της αγωγής που πληροφορούμεθα ότι έχει ασκήσει ο κ. Ι. Παπαδόπουλος κατά της ΕΠΟ.

β) Αντίγραφο δικαστικών αποφάσεων επί του εν λόγω θέματος καθώς και αντίγραφα των προτάσεων των διαδίκων και των πρακτικών των όποιων δικών έχουν λάβει χώρα.

γ) Αντίγραφο πρακτικών συνεδριάσεων της Ε.Ε. της ΕΠΟ (ή και άλλων οργάνων της ΕΠΟ που επελήφθησαν του θέματος) στις οποίες συζητήθηκε ή/και ελήφθη απόφαση επί του θέματος χειρισμού της ως άνω αγωγής και ιδίως της κατάρτισης συμφωνητικού συμβιβασμού με τον κ. Ι. Παπαδόπουλο.

δ) Αντίγραφο εισήγησης της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ (ή και τυχόν έτερου οργάνου / υπηρεσίας / υπαλλήλου της ΕΠΟ) αναφορικά με τη σκοπιμότητα ή μη συνομολόγησης συμβιβασμού μεταξύ της ΕΠΟ και του κ. Ι. Παπαδόπουλου σε σχέση με την ως άνω αγωγή.

ε) Αντίγραφο συμφωνητικού συμβιβασμού μεταξύ της ΕΠΟ και του κ. Ι. Παπαδόπουλου.

Διαβάστε επίσης

Άλλη κλάση! (vids)

Άλλη κλάση! (vids)

Ο Ματιέ Βαλμπουενά όπως φαίνεται προβάρει τα ερυθρόλευκα, με τον Ολυμπιακό να είναι έτοιμος να ανεβάσει κατακόρυφα την ποιότητα της μεσοεπιθετικής του γραμμής ενόψει της νέας σεζόν.

Με Βρουσάι και Νικολάου η Εθνική Ελπίδων

Με Βρουσάι και Νικολάου η Εθνική Ελπίδων

Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι αγωνίζονται σε Βίλεμ και Έμπολι, αντίστοιχα ως δανεικοί από τους «ερυθρόλευκους», βρίσκονται στις κλήσεις του Αντώνη Νικοπολίδη για τα προσεχή ματς της «γαλανόλευκης».