Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα Παραπολιτικά 90,1 (LIVE)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα Παραπολιτικά 90,1 (LIVE)
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 - 09:55

Μεγάλη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 παραχωρεί σήμερα Πέμπτη (23/5) ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα και θα μιλήσει για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, τον δήμο του Πειραιά, αλλά φυσικά και για τον Ολυμπιακό, τη μεγάλη του αγάπη.

Μια συνέντευξη που αναμένεται πραγματικά με μεγάλο ενδιαφέρον... Ακούστε τη συνέντευξη ζωντανά, ενώ θα ενημερώνεστε για όσα θα τονίζει ο ηγέτης του Θρύλου...

Κύριε Μαρινάκη, έχετε το «μικρόβιο» της πολιτικής, έχετε πάθος για την πολιτική;

Αγαπώ τον Πειραιά. Έχω πάθος με τον Πειραιά και πήγαμε πολύ καλά την πρώτη τετραετία. Έκανα ό,τι είχα υποσχεθεί και με το παραπάνω. Βλέπουμε γήπεδα, παιδικές χαρές, έργα, για όλους στον Πειραιά. Μια σειρά από δράσεις.

Θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Οι φιλοδοξίες σταματούν στον Πειραιά και είμαι πολύ χαρούμενους γι' αυτά που κάνω. Δεν έχω καμία σκέψη για κάτι παραπάνω. Όταν έχω σκέψεις, το φωνάζω δυνατά. Βγήκα μπροστά και το έπραξα.

Ο πατέρας σας ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Έχετε ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα;

Έχουμε μια δημοτική σύμβουλο την Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία έχει κάνει καλή δουλειά στον Πειραιά. Είχα ψηφίσει την Σταυρούλα που είχε βάλει υποψηφιότητα με το Ποτάμι.

Για την κυρία Δούρου...

Έχω δει μια φορά τυχαία από τις εκλογές το 2014 μια φορά την κύρια Δούρου. Θεωρούσα ότι θα κάνει καλή δουλειά, αλλά έπεσα έξω.

Σχετικά με τον Τσίπρα..

Πίστεψα ότι ο Τσίπρας θα κάνει κάτι καλό. Εκεί όμως δεν έπεσα έξω μόνο εγώ, έπεσε έξω όλος ο ελληνικός λαός.

Έχετε δεχθεί μεγάλη στοχοποίηση. Σας έχουν κατηγορήσει και για χρηματοδότηση της Νέας Δημοκρατίας;

Πρόκειται για αηδίες τα όσα λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενισχύω το ταμείο της νέας Δημοκρατίας. Μιλάμε για δύο μια δωρεά χιλίων ευρώ που μάλιστα είχε ανακοινωθεί. Έφτιαξαν μια ατζέντα για τις εκλογές και λένε, ορίστε ο χρηματοδότης της ΝΔ. Με βρώμικο χρήμα. Ξαφνικά αυτό το χρήμα έγινε βρώμικο. Έτσι τους βόλευε!

Ο κόσμος πάντως και ειδικά στον Πειραιά δεν ανέχεται κοροϊδίες γιατί με ξέρουν. Όπως με ξέρουν στο εξωτερικό. Για να τελειώνουμε με τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του. Οι προδότες και οι ψεύτες δεν αλλάζουν. Μπορεί να χειροτερέψουν. Αυτό τα λέει όλα...

Σας δημιούργησαν πρόβλημα στις επιχειρήσεις σας όλα όσα γράφτηκαν και όλα όσα ανέφεραν για εσάς; Εξάλλου, στην Αγγλία σας έλεγξαν με κάθε λεπτομέρεια όταν θελήσατε να αγοράσετε την Νότιγχαμ Φόρεστ;

Δημιούργησαν κάποιες δυσκολίες οι προσπάθειες τους αλλά εμείς προχωρήσαμε με μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό. Βλέπουμε στο εξωτερικό ότι οι ΄Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ' όλους τους ελέγχους, όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Ο φάκελος μας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ' όλους τους ελέγχους όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο φάκελος μας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.

Υπήρχαν και άνθρωποι από το εξωτερικό που σας είχαν ζητήσει να αποκτήσει «Τα Νέα» και το «Βήμα»;

Είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις με Έλληνες αλλά και φίλους από το εξωτερικό και είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να μην κλείσουν οι δύο εφημερίδες. Κι ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. Είχαν γίνει πολλές συζητήσεις και φίλοι μας από την Ευρώπη και την Αμερική είχαν εκφράσει αυτή την επιθυμία και το θεωρώ σωστό για την Ελλάδα. Από αγνά αισθήματα για την χώρα που ζω το έπραξα.

Διαφωνήσατε για την τοποθέτηση ανθρώπων της Κυβέρνησης στη διεύθυνση των εφημερίδων σας;

Εμπιστεύτηκα τους διευθυντές των εφημερίδων να συνεχίσουν το έργο τους κι έχουν κάνει καλή δουλειά. Είμαστε περήφανοι. Δεν γίνονται δεκτές οι παρεμβάσεις.

Όλο αυτό το θέμα με την αστυνομική κουβέντα, πόσο στοίχισε στην οικογένειά σου; Πώς αντιμετώπισες ως επιχειρηματίας όλα αυτά; Τις επιθέσεις από την Κεντρική εξουσία;

Στην αρχή εκνευρίζεσαι και στεναχωριέσαι με όσα ακούγονται. Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου είναι περήφανοι για μένα. Μετρούν οι πράξεις και τα έργα κι αυτά έχουν καταγραφεί. Για μένα όλα είναι στο φως. Και είναι όλοι τους περήφανοι για μένα και εγώ είμαι περήφανος για τον πατέρα μου. Είναι σημαντικό να περπατάς στους δρόμους και να μην ακούς κουβέντα. Μου λένε οι φίλοι τι ακούν κι αυτό είναι ότι καλύτερο σου αφήνει ο πατέρας σου.

Τι άποψη έχετε για την κατάσταση της χώρας και όσα έχει κάνει η κυβέρνηση;

Απαίδευτα παιδιά, που συνομιλούσαν για τη χώρα. Αυτή η κυβέρνηση ξεπούλησε τα πάντα και τα παιδιά μας θα πληρώσουν το τίμημα. Κι αυτοί οι τύποι συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό.

Θα είναι καλύτερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα;

Θα είναι πολύ καλύτερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης από τον κύριο Τσίπρα. Είναι πιο μορφωμένος και οι γνώσεις του είναι πολύ ανώτερες από τους κυρίου Τσίπρα. Αν μιλήσετε με τον κύριο Τσίπρα για οικονομία θα τρομάξετε. Είχα μιλήσει μαζί του σε φόρουμ του Economist. Σας λέω επειδή μίλησα μαζί του ότι τρόμαξα. Σας λέω ότι τρόμαξα.

Για τις σχέσεις σας με τον Κόκκαλη;

Δεν θα ήθελα να συζητήσω για τον κύριο Κόκκαλη ή για τον Πέτρο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ενωμένος. Το μόνο που βγήκε είναι τι παραλάβαμε το 2010. Ο Πέτρος παραδέχθηκε ότι το χρέος ήταν διπλάσιο απ’ όταν είχε αναλάβει ο Κόκκαλης τον Ολυμπιακό . Σημασία έχει να πάει καλά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και να πάρει το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα γίνονται.

Θα γίνουν μεταγραφές στον Ολυμπιακό; Τον αποκτήσατε εκείνον τον παικταρά (σ.σ.: τον Βαλμπουενά) από την Τουρκία;

Σημασία έχει να πάει καλά ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη και να πάρει το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα γίνονται. Θα δείτε όταν θα τον ανακοινώσουμε τον παίκτη και είναι καλός παίκτης

Έχουν ακουστεί πολλά για ένα ματς στο παρελθόν που λένε πώς «στήθηκε»; Εσύ πώς έχετε κινηθεί για όλα αυτά;

Ο κύριος Τσίπρας λέει ότι στήθηκαν αγώνες. Κι αυτό είναι γελοίο. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε το ποδόσφαιρο της... εξυγίανσης. Έχουμε χορτάσει... εξυγίανση. Έχουμε κάνει αγωγές και μηνύσεις στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Θέλετε να πείτε κάτι για τον κ. Παππά που έχουν ακουστεί πολλά;

Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο... Μόλις απέτυχε ο κύριος Παππάς, τον έστειλαν στο διάστημα.

Να μιλήσουμε λίγο για τον Πειραιά και όσα έχουν γίνει ήδη...

Έχουμε σχέδια για το θέμα της ανεργίας στον Πειραιά κι έχει μειωθεί η ανεργία στην πόλη. Έχουμε διαθέσεις δύο εκατομμύρια βιβλία - οδηγούς για να διατεθούν στους τουρίστες. Για να έχει εικόνα ο επισκέπτης του Πειραιά. Ξεκινήσαμε ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο. Κι έχουμε 1.700 νέες θέσεις εργασίας και προχωράμε για να πάμε στις 7.500 θέσεις εργασίας.

Να μιλήσουμε λίγο για τον Πειραιά και όσα έχουν γίνει ήδη...

Έχουμε σχέδια για το θέμα της ανεργίας στον Πειραιά κι έχει μειωθεί η ανεργία στην πόλη. Έχουμε διαθέσεις δύο εκατομμύρια βιβλία - οδηγούς για να διατεθούν στους τουρίστες. Για να έχει εικόνα ο επισκέπτης του Πειραιά. Ξεκινήσαμε ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο. Κι έχουμε 1.700 νέες θέσεις εργασίας και προχωράμε για να πάμε στις 7.500 θέσεις εργασίας.

Ακούω πολλά ευχαριστώ από τον κόσμο για όσα έχω κάνει στον Πειραιά. Και τους πειραιώτες δεν τους κοροϊδεύεις. Ότι είχαμε υποσχεθεί το πράξαμε και θα κάνουμε και παραπάνω. Ο Δήμαρχος έχει κάνει καλή δουλειά. Έχουμε εισπράξει 88 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τελειώνοντας τα δύο έργα που μας έχουν ταλαιπωρήσει όπως το τραμ, που εγώ ήμουν αντίθετος να περνάει από το κέντρο του Πειραιά, αλλά και το μετρό, θα περπατάμε σ' ένα διαφορετικό Πειραιά.

Για την επόμενη ημέρα του Πειραιά και τη συνεργασία με τον Γιάννη Μώραλη;

Αν πάτε στο Περιστέρι ο Δήμαρχος έχει κάνει καλή δουλειά γιατί με το Μετρό πήρε αντισταθμιστικά οφέλη κι έφτιαξε ωραία πόλη. Ο Πειραιάς δεν πήρε τίποτα. Προσπαθήσαμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου και με δικές μου δωρεές προσπαθήσαμε να κάνουμε πράγματα. Για τον Πύργο του Πειραιά δημοπρατήθηκε το έργο και περιμένουμε. Η σχέση με τον Μώραλη είναι πάρα πολύ καλή. Και είναι πολύ περήφανος για τον πατέρα του. Είχαμε καλή συνεργασία με τον Μώραλη στον Ολυμπιακό και συνεχίζουμε και στον Δήμο.

Κλείνοντας, τι θα θέλατε να πείτε στους Πειραιώτες;

Εγώ ένα πράγμα έχω να πω. Θα συνεχίσω, με όλες τις δυνάμεις μου, να στηρίζω τους Πειραιώτες που έχουν ανάγκη, με την καθοδήγηση της Μητρόπολης και του πολύ σημαντικού έργου που κάνει. Έχω δεσμευτεί για ένα νέο σύγχρονο κολυμβητήριο κι ένα ταμείο Ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για νέες επιχειρήσεις.

Σας περιμένουμε στη συγκέντρωση του συνδυασμού μας, την Παρασκευή στις 20:30 στο Πασαλιμάνι. Η συγκέντρωση η δικής μας θα είναι μεγάλη και όχι σαν το φιάσκο του κύριου Τσίπρα. Γιατί ήταν φιάσκο η συγκέντρωση του κυρίου Τσίπρα στον Πειραιά. Ήταν 11 πούλμαν με 550 επιβάτες. Περπατώντας στην πόλη είδαμε κοντά στους 200 αστυνομικούς με πολιτικά... Πάντως θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη του κυρίου Τσίπρα, έκανε καλή δουλειά. Ο άνθρωπος είναι... μάγος.

Διαβάστε επίσης

Εξελίξεις στην υπόθεση Φορτούνη

Εξελίξεις στην υπόθεση Φορτούνη

Αρκετές προτάσεις έχουν φτάσει για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» προχωρούν για την ανανέωση του συμβολαίου του.

«Θα δείτε όταν θα τον ανακοινώσουμε τον παίκτη και είναι καλός παίκτης...»

«Θα δείτε όταν θα τον ανακοινώσουμε τον παίκτη και είναι καλός παίκτης...»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρωτήθηκε για τη μεταγραφή του Βαλμπουενά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «Παραπολιτικά 90.1». Αναφέρθηκε ακόμα στις κινήσεις που κάνει ο Ολυμπιακός για την ενίσχυσή του, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις.