Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με Αϊντχόφεν ή Πλζεν ο Ολυμπιακός

Με Αϊντχόφεν ή Πλζεν ο Ολυμπιακός
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 - 23:50
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η Τσέλσι ήταν η ομάδα που σήκωσε το Europa League στον τελικό του Μπακού. Επικράτησε της Άρσεναλ με 4-1 κι αυτό ξεκαθάρισε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, αναφορικά με τους υποψήφιους αντιπάλους του στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μετά και την κατάκτηση από την Τσέλσι της δεύτερης, τη τάξει, ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» που θα είναι ισχυροί στην πρώτη κλήρωσή τους για την περίοδο 2019-20 στην Ευρώπη, έχουν δύο υποψήφιους αντιπάλους. Αυτοί είναι η Αϊντχόφεν από την Ολλανδία και η Πλζεν από την Τσεχία. Με τον Ολυμπιακό να είναι στους ισχυρούς μαζί με την Βασιλεία από την Ελβετία.

Ισχυρός, αν προκριθεί, και στην επόμενη κλήρωση

Αλλά πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά και για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Διότι η Λιόν που θα ήταν στους ισχυρούς, πάει απευθείας στους ομίλους. Η Τσέλσι ναι μεν κατάκτησε το Europa League που δίνει απευθείας εισιτήριο για το Champions League, αλλά έχει πάρει δε το εισιτήριο και από το αγγλικό πρωτάθλημα. Συνεπώς «αδειάζει» μια θέση στους ομίλους, την οποία λαμβάνουν οι Γάλλοι.

Εάν ο Ολυμπιακός περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα είναι ισχυρός και στην επόμενη κλήρωση. Αξίζει να σημειωθεί πώς οι «ερυθρόλευκοι» θα μάθουν τον αντίπαλό τους στις 18 Ιουνίου, με τα ματς να διεξάγονται στις 23-24 Ιουλίου και στις 30-31 Ιουλίου, αντίστοιχα. Όσον αφορά στον τρίτο προκριματικό γύρο... Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουλίου, ενώ οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 6-7 Αυγούστου και τις 13 Αυγούστου, αντίστοιχα.

Τα γκρουπ του δεύτερου προκριματικού γύρου στο δρόμο των μη πρωταθλητών:

ΙΣΧΥΡΟΙ

Βασιλεία (54.500)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (44.000)

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Αϊντχόφεν (37.000)

Πλζεν (33.000)

Στο τρίτο προκριματικό γύρο βρίσκονται ήδη οι εξής ομάδες:

Πόρτο (93.000)

Ντιναμό Κιέβου (65.000)

Μπριζ (39.500)

Κράσνονταρ (34.500)

Μπασάκσεχιρ (10.500)

ΛΑΣΚ Λιντζ (6.250)

** Μέσα στην παρένθεση είναι οι βαθμοί κάθε ομάδας στην κατάταξη της UEFA.

Διαβάστε επίσης