Ντουντούκα
Σκεφτείτε μία ελληνική ομάδα από Ξ…! Ξάνθη; Χαχα, τι λέμε…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πως οι ξένοι διαιτητές έγιναν άλλοθι της «εξυγίανσης»

Πως οι ξένοι διαιτητές έγιναν άλλοθι της «εξυγίανσης»
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 - 09:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί φαινομενικά να είναι η... σανίδα σωτηρίας τους, αν και αποτελεί «φαινόμενο» να πανηγυρίζουν επειδή τάχα οι ξένοι διαιτητές πήγαν καλά, όμως ουσιαστικά αρκετοί είχαν μεγάλα θέματα. Στην.,.. τήρηση της τάξης βοήθησαν πολύ και οι ομάδες που δεν σήκωσαν τους τόνους, επειδή ακόμη κι έτσι τους θεωρούσαν καλύτερους από τους Ελληνες και ζητούσαν ξένους.

Όμως, και με τους ξένους είχαμε μεγάλο «δούλεμα». Στον πρώτο γύρο που κρίνονταν τα πάντα, η ΚΕΔ έφερνε διαιτητές από το... κάτω ράφι, όμως μετά άρχισαν να ορίζουν ρέφερι υψηλών προδιαγραφών, όπως τον Ισπανό Μανθάνο στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1 ή τρεις Γερμανούς (τον Στίλερ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1, στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός τον Βελτζ και τον Φριτζ στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός).

Όμως αξίζει να θυμηθούμε όσα έγιναν με τους ρέφερι από το... κάτω ράφι. Μέχρι και ο Χούμπελ είχε... χτυπήσει το καμπανάκι μετά την κακή απόδοση του Ελβετού Ζακοτέ (ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός 1-1) που αδίκησε τους Πειραιώτες.

Αν είχαν ξεκινήσει με ρέφερι από την ελίτ κατηγορία δεν θα βλέπαμε διαιτησίες σαν του Δανού Κριστόφερσεν στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, που σφύριξε με φιλοσοφία... εξυγίανσης (ω, τι σύμπτωση!), όπως και του Ιταλού Ντοβέρι στο Αρης-ΠΑΟΚ 1-2 ή του Γενς Μάε στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0. Μαντάρα τα έκανε και ο Δανός Τίγκααρντ στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1.

Ολοι αυτοί συνέβαλαν στην αλλοίωση της βαθμολογίας. Σημειώστε ότι ο Ντοβέρι ήρθε τιμωρημένος από τη χώρα του, ενώ ένας Ντράχτα από την Αυστρία μετά το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0 δεν δηλώθηκε για τους πίνακες διεθνών του 2019! Αρχικά για το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 είχε οριστεί ο Ελβετός Σέρερ, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Σαν Φενταγί.

Για αυτό, FIFA και UEFA πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τους ξένους. Και για να έρχονται καλύτεροι, και για να έχουν τον φόβο της τιμωρίας.

Στο δεύτερο γύρο η ΚΕΔ αναγκάστηκε να φέρει διαιτητές από το... πάνω ράφι, όπως ο Ισπανός Μανθάνο και οι Γερμανοί (Στίλερ, Φριτζ), προκειμένου να κρατήσουν τα.... προσχήματα. Αν και στο δεύτερο γύρο γινόταν τα λάθη του πρώτου, τότε θα ξεφτιλίζονταν η FIFA που επέβαλε το μέτρο των ξένων διαιτητών, η ΚΕΔ που τους όριζε ενώ παράλληλα θα έχαναν και ένα μεγάλο αβαντάζ για να λένε ότι οι διαιτησία πάει καλά! Νύχτα, και μάλιστα βαθιά, θα έπρεπε να φύγουν. Επίσης, τους βοήθησε και ότι η βαθμολογική διαφορά.

Διαβάστε επίσης

Την απάντηση του Σκρτελ...

Την απάντηση του Σκρτελ...

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταθέτει νέα βελτιωμένοι πρόταση στον Σλοβάκο αμυντικό και περιμένουν την απόφασή του.

Ο Αγιού στο προσκήνιο...

Ο Αγιού στο προσκήνιο...

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει κρούση και στον Γκανέζο, με γαλλικό διαβατήριο, επιθετικό και αναμένει.

Σενάρια για Ολυμπιακό και Δώνη

Σενάρια για Ολυμπιακό και Δώνη

Δημοσίευμα από την Γερμανία αναφέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μεταξύ των ομάδων που κοιτάζουν τον Έλληνα επιθετικό της Στουτγκάρδης.

Λύσεις σε όλη την άμυνα...

Λύσεις σε όλη την άμυνα...

Ο Ουσεϊνού Μπα έχει μπροστά του ακόμη έναν αγώνα στην Γαλλία πριν έρθει στην Ελλάδα και ενσωματωθεί στον Ολυμπιακό, με τον Σενεγαλέζο να δείχνει ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας.