Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «χυλόπιτες» της... εξυγίανσης στη FIFA

Οι «χυλόπιτες» της... εξυγίανσης στη FIFA
Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019 - 20:31
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια... πονεμένη ιστορία, ή αν προτιμάτε ένα αφήγημα, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, για να έχει «άλλοθι» η... εξυγίανση, αποτελεί η εποπτεία της FIFA στην ΕΠΟ. Ολόκληρη παγκόσμια ομοσπονδία δέχεται «χυλόπιτες» από το εγχώριο σύστημα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά «επιβεβαιώνουν» ότι Ελληνες και ξένοι παράγοντες που «συμμάχησαν» για να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι «μια ωραία ατμόσφαιρα», για να θυμηθούμε και την ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Πριν ένα χρόνο η Γενική Γραμματέας της FIFA έστειλε επιστολή με τα «θέλω» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, προκειμένου να ...αποφευχθεί το Grexit. Σημαντικό μέτρο ήταν η έλευση του υπερσυμβούλου Πετρ Φούσεκ, ο Τσέχος φέρεται να εμφανίζεται όπου υπάρχουν συναντήσεις, συσκέψεις, συμβούλια, μέχρι και με τον Βασιλειάδη τα είπε πρόσφατα χωρίς να βγει Δελτίο Τύπου, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων θα συμφωνήσει ότι δεν άλλαξε κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μονίμως φταίνε οι άλλοι, με αποτέλεσμα ο Φούσεκ, με φετινή επιστολή της Σαμούρα να αναβαθμιστεί, αποκτώντας μεγαλύτερη εξουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Η Σαμούρα ήθελε γρήγορες αποφάσεις από την πλευρά της αθλητικής δικαιοσύνης. Μια από τα ίδια, αν και η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι αυτή που δέχθηκε του τακτικούς δικαστές του Κοντονή. Άλλη μια... παρέμβαση στον βρόντο. Προθεσμίες υπάρχουν, όμως δεν τηρούνται.

Η FIFA ήθελε μέτρα για τη βία και τους χειραγωγημένους αγώνες, όμως και με τη φετινή επιστολή της δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της ότι δεν υπήρξε πρόοδος. Το μόνο καλό αφορά στην έλευση των ξένων διαιτητών, την οποία επέβαλε στον Περέιρα, όμως ο δρόμος είχε ανοίξει, με τον ερχομό του Ισπανού Μπορμπαλάν επειδή ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τσακώνονταν για τον διαιτητή του περσινού τελικού Κυπέλλου. Δεν υπήρχε ο Κοντονής στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για να ορίσει Έλληνα!

Διαβάστε επίσης

Στο Euro o Ραντζέλοβιτς!

Στο Euro o Ραντζέλοβιτς!

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα K21 θα συμμετάσχει ο νεαρός εξτρέμ του Ολυμπιακού, με την εθνική Ελπίδων της Σερβίας…

Ο κόσμος γουστάρει και το δείχνει!

Ο κόσμος γουστάρει και το δείχνει!

Η ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεση των ΓΑΥΡΩΝ, οι οποίοι δεν βλέπουν την ώρα για την έναρξη της νέας σεζόν και την επιστροφή στην κορυφή.