Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύο «γάμοι» και μια... κηδεία!

Δύο «γάμοι» και μια... κηδεία!
Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019 - 08:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Καλή η... βιτρίνα, όμως υπάρχει και το εσωτερικό μέρος του «μαγαζιού», αν μπορούμε να παρομοιάσουμε έτσι το ποδόσφαιρο που ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια αναφέρεται και ως προϊόν χωρίς εισαγωγικά. Η παρουσία των FIFA, UEFA δεν συνδέεται με την απαραίτητη επιτυχία, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως παραδέχθηκε και ο Χούμπελ στο ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε τον Απρίλιο, βρέθηκε στα πρόθυρα αποκλεισμού από κάθε διοργάνωση (Grexit). Την... κόκκινη κάρτα θα έδειχναν η FIFA και η UEFA, οι οποίες έχουν και την επιτροπεία του! Που αλλού γίνονται αυτά;

Εξαιτίας της απειλής Grexit, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι οι υπερκείμενες αρχές εγκατέλειψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην τύχη του. Επίσης, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ταυτόχρονα το εγκατέλειψαν κιόλας, αν και ο Φούσεκ αναβαθμίστηκε σε υπερπρόεδρο και ο Χούμπελ σε μοναδικό επιτηρητή!

Η FIFA και η UEFA για να απειλούν με Grexit ή να δίνουν μεγαλύτερες αρμοδιότητες παρέμβασης στους προαναφερόμενους παράγοντες σημαίνει ότι θεωρούν πως κάτι δεν πάει καλά. Αφενός όλα ξεκινούν από την ανικανότητα της διοίκησης Γραμμένου, αφετέρου η επιτροπεία είναι άτολμη, απόδειξη ότι αν και τα πράγματα δεν είναι καλά, δεν έχουν προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές. Απόδειξη ότι έμεινε ολόκληρη η ΚΕΔ.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο η «εξυγίανση» κάνει πάρτι και οι κανονισμοί αλλάζουν σαν τα... πουκάμισα. Ντεμέκ τους γράφουν από την αρχή, όμως δεν μπορεί ούτε η FIFA να διαπιστώσει τις αλλαγές! Εδώ μέχρι και στο καταστατικό της ΕΠΟ υπάρχουν ενώσεις που κατήγγειλαν ότι άλλα ψήφισαν άλλα... εγκρίθηκαν!

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι υπάρχει «σκοτάδι» αντί για διαφάνεια... Η για να κάνουμε και χιούμορ, απορούμε πως συνεννοούνται και μεταξύ τους.

Το καλύτερο αύριο έρχεται μόνο αν κάποιος το επιδιώκει, με τις ανάλογες αποφάσεις. Η στασιμότητα είναι αυτή που δείχνει ότι θα συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα, τόσο από πλευράς διαιτησίας όσο και από πλευράς έλλειψης ισονομίας.

Διαβάστε επίσης

Ξεμπερδεύει και έρχεται ο Μπα

Ξεμπερδεύει και έρχεται ο Μπα

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός του Ολυμπιακού παίζει σήμερα, Κυριακή (02/06) το τελευταίο του ματς στην Β’ Γαλλίας με την Γκαζελέκ Αζαξιό πριν ενσωματωθεί στους «ερυθρόλευκους».