Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το αφιέρωμα των Ιταλών στον Φορτούνη!

Το αφιέρωμα των Ιταλών στον Φορτούνη!
Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019 - 16:35

Την Ιταλία αντιμετωπίζει για τα προκριματικά του Euro η Εθνική ποδοσφαίρου. Για αυτό το λόγο η ιταλική «Giornale» ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την αναμέτρηση στην οποία γίνεται ειδική αναφορά στον Κώστα Φορτούνη.

Η ιταλική εφημερίδα βαπτίζει τον αρχηγό του Θρύλου και της εθνικής ομάδας «KF7» τονίζοντας παράλληλα ότι είναι έτοιμος για να κάνει το βήμα για την Πρέμιερ Λιγκ.

«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρέασε και το ποδόσφαιρο. Όλο και λιγότερος κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο, οι κανόνες δεν τηρούνται κατά γράμμα και δεν επενδύονται χρήματα στις υποδομές. Έτσι, οι σημερινοί καλύτεροι παίκτες της Ελλάδας είναι αμυντικοί, ενώ στην επίθεση δεν υπάρχουν παίκτες διεθνούς επιπέδου», αναφέρει το άρθρο και προσθέτει:

«Το βάρος της επίθεσης θα πέσει σε έναν μεσοεπιθετικό, τον Κώστα Φορτούνη, που πολλοί θεωρούν τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή της τελευταίας 20ετίας. Δεν ήταν «χρυσό παιδί» όπως ο Σωτήρης Νίνης, που έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής αλλά μετά εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Αντίθετα, είναι ένας παίκτης μακρινών αποστάσεων, που βελτιώθηκε βήμα - βήμα και μετά από μία πενταετία στον Ολυμπιακό μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ».

Το αφιέρωμα, δεν θα μπορούσε να μην αναφέρει την συμβολή του Φορτούνη στην πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν στον όμιλο του περασμένου Γιουρόπα Λιγκ:

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχει διψήφια νούμερα σε γκολ και ασίστ, αλλά το κυριότερο, δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς τακτικά. Παίζει ως δεκάρι, δεύτερος επιθετικός, πλάγιος, ακόμα και ως «ψευτοεννιάρι», κάτι που είχε κάνει τον Δεκέμβριο στο 3-1 του Ολυμπιακού επί της Μίλαν. Ο Φορτούνης είναι ώρα να πάρει από το χέρι και την Εθνική ομάδα, καθώς δεν ήταν καν στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος στο Μουντιάλ του 2014, καθώς προερχόταν από μία κακή εμπειρία στην Καϊζερσλάουτερν. Νωρίτερα θα μπορούσε να είχε καταλήξει στη Γιουβέντους, αλλά η προσφορά των «μπιανκονέρι» δεν είχε ικανοποιήσει την τότε ομάδα του, Αστέρα Τρίπολης, που προτίμησε να τον πουλήσει στη Γερμανία».

Διαβάστε επίσης