Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γεγονότα που εκθέτουν FIFA και UEFA

Γεγονότα που εκθέτουν FIFA και UEFA
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 - 08:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ξεκινάμε με γεγονότα, ή αν προτιμάτε με καταγγελίες, που είναι αδύνατο να αμφισβητηθούν:

1) «Εξαπάτηση» των ποδοσφαιρικών ενώσεων στην τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ, στη ΓΣ του Ιουνίου του 2017 που έγινε παρουσία εκπροσώπων της FIFA και της UEFA (Αχαλκάτσι, Λάκοβιτς), κατάγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου με επιστολή που έστειλε στη FIFA και στην UEFA. Η επιστολή εστάλη στις 11 Αυγούστου 2017 και ο Κρητικός παράγοντας έκανε σαφέστατη αναφορά σε «παραπλάνηση και κοροϊδία των ΕΠΣ και αλλοίωση των αποφάσεων της ΓΣ της ΕΠΟ», προσθέτοντας ότι «αποδεικνύεται σκόπιμη και οργανωμένη ενέργεια».

2) Στις 2 Νοεμβρίου 2017 ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, Παναγιώτης Καρράς υλοποίησε όσα είπε στην Έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ, στις 18 Αυγούστου, στη διάρκεια τις οποίας κατάγγειλε «αλχημείες» στο καταστατικό της ΕΠΟ, προσφεύγοντας στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η καταγγελία του, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύτηκε από κείμενο έξι σελίδων, όπου είχε καταγράψει και δεκάδες διαφοροποιήσεις (πάνω από 30) σε σχέση με το αρχικό κείμενο του καταστατικού! Ταυτόχρονα, κατέθεσε και το προσχέδιο, δηλαδή τις διατάξεις που τέθηκαν προς έγκριση στην Τακτική ΓΣ της 30ης Ιουνίου, αλλά και το εγκεκριμένο καταστατικό από το Ειρηνοδικείο για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις. Ο κ. Καρράς υποστήριζε ότι άλλαξαν από λέξεις, μέχρι ολόκληρες προτάσεις, αλλοιώνοντας το νόημα των διατάξεων του «Εγκεκριμένου Καταστατικού» σε σχέση με το προσχέδιο. Δεν έγινε γνωστό αν πάρθηκε απόφαση, μπορεί η υπόθεση να μπήκε στο αρχείο.

Η ουσία είναι μια. Αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η FIFA και η UEFA ποτέ δεν υπολόγισαν τις αντιδράσεις εντός του ελληνικού ποδοσφαίρου, αγνοώντας τις φωνές ότι το διαλύουν. Άρα, φαίνεται ξεκάθαρα και η υπεροψία τους και παράλληλα δέχονται πυρά ότι από την αρχή ήταν η... βιτρίνα της «εξυγίανσης». Όλα γίνονταν και γίνονται για το καλό των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης

Όλο και πιο κοντά στον Σαράνοφ!

Όλο και πιο κοντά στον Σαράνοφ!

Όλα δείχνουν ότι ο Γιούρι Λοντίγκιν θα αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό που βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του πρώην τερματοφύλακα της Λαμίας.