Ντουντούκα
Δεν σταματάμε. ΟΦΗ, Μπάγερν Μονάχου, ΑΕΚ. Όλοι εκεί!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

FIFA-UEFA: «Διατάζουν» για Περέιρα, Μαρίν «σωπαίνουν» για τα χειρουργεία

FIFA-UEFA: «Διατάζουν» για Περέιρα, Μαρίν «σωπαίνουν» για τα χειρουργεία
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάθε καλοκαίρι «εμφανίζονται» στο ελληνικό ποδόσφαιρο η FIFA και η UEFA αλλά από Σεπτέμβριο γίνονται «καπνός» και μπορεί όλο τον χρόνο να έχουν την επιστασία, όμως, με εξαίρεση το προαναφερόμενο διάστημα, το υπόλοιπο ουσιαστικά είναι σα να μην υπάρχουν. Φαίνεται πως οι υπερκείμενες αρχές είναι επιλεκτικές στις επιλογές τους, αν και κατά σύμπτωση η... εξαφάνισή τους συμπίπτει με τον χρόνο που πρέπει να ασχοληθούν με τις συνέπειες των επιλογών τους, τις οποίες, παρεμπιπτόντως, δεν μπαίνουν ούτε στον κόπο να τις δικαιολογήσουν.

Για παράδειγμα οι «εγκέφαλοι» των υπερκείμενων αρχών έφεραν τον Περέιρα στην Ελλάδα και πριν από λίγες μέρες αποφάσισαν την παραμονή του για τρίτη σερί σεζόν, αν και ο Πορτογάλος έπρεπε να φύγει μαζί με τους Μαρίν, Λίντνμπεργκ και τους υπόλοιπους (επίσης) αποτυχημένους Ελληνες της ΚΕΔ. Για την ακρίβεια έδωσαν διαταγή καθώς ο Βασάλο δεν επέτρεψε το θέμα της παραμονής του απίθανου διδύμου από την Ιβηρική Χερσόνησο να συζητηθεί στο ΔΣ της ΕΠΟ, χώρια που όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο συμφωνούν ότι πρόκειται για αποτυχημένους και ακατάλληλους παράγοντες. Παρόλα αυτά οι υπερκείμενες αρχές «διέταξαν» την παραμονή τους, όμως δεν πρόκειται να εμφανιστούν όταν θα γίνονται διαιτητικά «χειρουργεία», όπως αποκαλούν οι φίλαθλοι τα εξόφθαλμα λάθη των ρέφερι ή των βοηθών.

Σε απλά ελληνικά, δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους. «Σιγή ασυρμάτου» από FIFA, UEFA υπήρχε και τις δυο προηγούμενες σεζόν. Χούμπελ και Φούσεκ, ο πρώτος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης και έγινε τοποτηρητής ενώ ο δεύτερος υπερσύμβουλος και έγινε υπερπρόεδρος ούτε ασχολήθηκαν με τα λάθη, ούτε με την ασυλία των διαιτητών, ούτε με τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, ούτε με τις καταγγελίες για παρασκήνιο.

Διαβάστε επίσης