Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέλος ο Γκαγκάτσης, δικαίωση Ολυμπιακού

Τέλος ο Γκαγκάτσης, δικαίωση Ολυμπιακού
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 - 17:22
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποπομπής... Ο Βασίλης Γκαγκάτσης αποτελεί παρελθόν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Superleague μετά την επιστολή του ΓΓΑ Ιουλίου Συναδινού προχώρησε στη λήψη απόφασης για το τέλος του. Πρόκειται για αυτοδίκαιη έκπτωση κατ' εφαρμογή του νόμου για τα κωλύματα παραγόντων, καθώς ο Γκαγκάτσης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση πέντε ετών για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας» της ΕΠΟ, ενώ για την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ δικάζεται επίσης για κακουργηματική απιστία και για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου της περιόδου 2004-05.

Κανονικά ο Γκαγκάτσης δεν έπρεπε να προσληφθεί από τη Λίγκα και να εκπροσωπεί το ποδόσφαιρο από το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου. Όπως και να' χει πρόκειται για δικαίωση του Ολυμπιακού που από τον περασμένο Μάρτιο, όταν καταδικάστηκε για την «Κάρτα Υγείας» ζητούσε την αποπομπή του από τη θέση που κατέχει. Επιτέλους στη Λίγκα κατάλαβαν ότι οι νόμοι δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της αποζημίωσής του. Ο Ολυμπιακός πρότεινε να μην πάρει, ο πρόεδρος της Superleague Μηνάς Λυσάνδρου να πάρει δυο μισθούς (= 15.000 ευρώ), ενώ ο ίδιος και κάποιες ομάδες να πάρει 150.000 ευρώ που αναλογούν μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του.

Διαβάστε επίσης