Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν η Premier League «καλούσε» Σεμέδο!

Όταν η Premier League «καλούσε» Σεμέδο!
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 - 23:20

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μία ακόμη σπουδαία μεταγραφική κίνηση, ντύνοντας στα ερυθρόλευκα τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Ο Πορτογάλος αμυντικός αποτέλεσε τον παίκτη που ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής της ομάδας, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τον φέρουν στο Λιμάνι.

Ο Σεμέδο αν και διανύει μόλις το 25ο έτος της ζωής του έχει καταφέρει να δείξει την τεράστια αξία του. Αυτή άλλωστε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πριν από 2,5 χρόνια επιθυμούσε την απόκτησή του η… μισή Premier League.

Μάλιστα, τα τότε δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην οποία ανήκε τότε ο Πορτογάλος άσος βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με την Νιούκαστλ, ενώ ενδιαφέρον είχαν εκφράσει και οι Έβερτον και Σαουθάμπτον.

Ωστόσο, τα «λιοντάρια» δεν θέλησαν να παραχωρήσουν τον παίκτη, καθώς οι προτάσεις που είχαν στα χέρια τους, σύμφωνα πάντα με τα τότε δημοσιεύματα, δεν ικανοποιούσαν τις υψηλές απαιτήσεις τους για την αξία του παίκτη, του οποίου είχαν βάλει ρήτρα 38 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιό του!

Στη συνέχεια, η Σπόρτινγκ δεν αρνήθηκε την πρόταση της Βιγιαρεάλ ύψους 14 εκατομμυρίων. Ωστόσο, η πορεία του δεν πήγε όπως όλοι περίμεναν, λόγω και των γνωστών περιπετειών του παίκτη.

Ο Σεμέδο, όμως, είναι πλέον έτοιμος να τα αφήσει όλα αυτά πίσω του και να ξεκινήσει από το μηδέν, φτιάχνοντας το όνομά του και εκτοξεύοντας την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Και όλοι στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο πιστεύουν στον 25χρονο και ότι θα τα καταφέρει μέσω του Θρύλου, βοηθώντας το σύλλογο και βοηθώντας παράλληλα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι πολλές ομάδες της Premier League, του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, ήθελαν την απόκτησή του, αλλά και το γεγονός ότι η Σπόρτινγκ είχε βάλει ρήτρα στο συμβόλαιό του ύψους 38 εκατ. ευρώ, λένε πολλά.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο κορυφαίες πορτογαλικές ομάδες, Πόρτο και Μπενφίκα επιθυμούσαν την απόκτηση του παίκτη, ο οποίος όμως τελικά ντύθηκε στα ερυθρόλευκα και είναι πανέτοιμος να πετύχει μεγάλες επιτυχίες με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης