Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η διαιτησία... πατώνει και θα αλλοιώνει!

Η διαιτησία... πατώνει και θα αλλοιώνει!
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η διαιτησία επί Περέιρα όχι απλά... πατώνει, απόδειξη η έλευση των ξένων διαιτητών, αλλά αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, απόδειξη ότι τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται στο κάδρο με το... καλημέρα της κάθε σεζόν, και της προπέρσινης και της περσινής. Ακόμη, στο παρελθόν διέρρευσε και δεν διαψεύστηκε ότι η FIFA και η UEFA θεωρούν χαμηλό το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών.

Από τη στιγμή που έμειναν ο Περέιρα και οι λοιποί ξένοι της ΚΕΔ οι ανίκανοι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές θα αποτελούν «πηγή κινδύνων», εννοούμε ότι και φέτος θα αλλοιωθεί η βαθμολογία σε κορυφή και ουρά όπως και το Κύπελλο, και για τη νέα σεζόν, Να μην ξεχνάμε και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων έβγαλε ανακοινώσεις ή ζήτησε ξένους ρέφερι.

Δυο χρόνια τώρα τα λάθη που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα δεν έχουν προηγούμενο, άρα τα ίδια και χειρότερα θα συνεχιστούν, εφόσον δεν άλλαξε τίποτα στην ηγεσία της διαιτησίας. Άσχετα, αν όπως διαρρέει θα «φάνε» τουλάχιστον οκτώ διαιτητές, 12-15 βοηθούς και 4-6 παρατηρητές από τους πίνακες της SuperLeague. Και τα δυο προηγούμενα χρόνια «φαγώθηκαν» 85 άτομα, όμως πρόοδος δεν φαίνεται.

Αν ο Περέιρα μπορούσε να φτιάξει την ελληνική διαιτησία θα το είχε κάνει, θα είχαμε δει και βήματα προόδου, όμως δυο χρόνια βλέπουμε βήματα προς τα πίσω. Παράλληλα το 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού έχει γίνει «ρουτίνα» και την ίδια ώρα η FIFA με την UEFA αμολάνε αετό και το λογικό ήταν να φέρουν κάποιον άλλον αρχιδιαιτητή ώστε να γίνει επανεκκίνηση στην ελληνική διαιτησία, λες και είναι δύσκολο να βρουν κάποιον τοπ παράγοντα με μηνιαία αμοιβή ύψους 22.000 ευρώ που λαμβάνει ο Περέιρα ή με 14.103 ευρώ που παίρνει ο Ισπανός Μαρίν. Τους κράτησαν παρά τις αντιδράσεις ομάδων και συμβούλων της ΕΠΟ για τον Πορτογάλο αλλά και χωρίς να δικαιολογήσουν γιατί τον κρατάνε!

Διαβάστε επίσης

Πρώτο «τεστ» στην Πολωνία!

Πρώτο «τεστ» στην Πολωνία!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 19:00 την Πόγκον Στσέτσιν, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει την ευκαιρία να βγάλει κάποια, πρώτα, χρήσιμα συμπεράσματα… Live στο gavros.gr/NS1.

Η σημασία των… παλιών!

Η σημασία των… παλιών!

Το κλίμα στους «ερυθρόλευκους» είναι εξαιρετικό και σε αυτό πολύ μεγάλο ρόλο έχει η παίξει η παρουσία των… παλιών παικτών της ομάδας, οι οποίοι έχουν βάλει στο… κλίμα και τους «νέους».