Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα κρεμασμένα... κουδούνια της «εξυγίανσης»

Τα κρεμασμένα... κουδούνια της «εξυγίανσης»
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019 - 20:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένα... ουφ ανακούφισης ακούστηκε μέχρι και από τους τοίχους του κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, όπου έλαβε χώρα, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Ηταν από την «εξυγίανση» που παρακολούθησε μέσα από αυτούς την... παρωδία που εκτυλίχθηκε. Μπορεί να ήταν και αντίλαλος από τη Ζυρίχη και (ειδικά) τη Νιόν, όπου βρίσκονται τα γραφεία των FIFA, UEFA, αντίστοιχα.

Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές ρίχνουν όλο το βάρος στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, ο οποίος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη ΓΣ της ΕΠΟ. Εξαιτίας των όσων δεν έγιναν, το... βόλεμα της «εξυγίανσης» καλά κρατεί, άσχετα αν ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι ο Γραμμένος είναι «δικός μας», άρα δεν είναι των FIFA, UEFA, επειδή αν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε πρόβλημα, τότε υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η επιτήρηση, επειδή θα διαλύονταν η ΕΠΟ, άρα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα έχαναν και τα αβγά και τα καλάθια της «εξυγίανσης».

Σχετικά με το μπλοκ του νότου, στην ποδοσφαιρική πιάτσα αναρωτιούνται αν τώρα τελευταία ...ασπάζονται το ρητό «από τα ολότελα καλή και η... Παναγιώταινα», αφού ξαφνικά και ως δια μαγείας, ή όπως ο από μηχανής θεός που επενέβαινε στις αρχαίες τραγωδίες, ο «εμφύλιος» μπήκε ξανά κάτω από το χαλί, αν και οι ίδιοι, μέσω των «εξυγιαντικών» ΜΜΕ, διέδιδαν ότι επρόκειτο να κορυφωθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε ότι υπήρξε μεσολάβηση ξένων παραγόντων, παράλληλα με αυτή των χαμηλόβαθμων (Χούμπελ και Φούσεκ), ώστε να γίνει συνάντηση μεταξύ Γραμμένου, Λυσάνδρου για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ στην ΕΠΟ. Για αυτό και πέρασε ο προϋπολογισμός, όπως και ο μισθός (= 5.000 ευρώ) του Γραμμένου που από το μπλοκ του νότου διατυμπάνιζαν ότι θα μπλοκάρουν.

Αυτά γίνονται στο παρασκήνιο...

Σημειώστε, ότι μετά τις καθοριστικές ψηφοφορίες (διοικητικός και οικονομικός απολογισμός) Χούμπελ και Λυσάνδρου τα έλεγαν σε τετ α τετ στην... αίθουσα αναψυχής της ΓΣ!

Διαβάστε επίσης