Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σχηματοποιεί και δένει…

Σχηματοποιεί και δένει…
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019 - 11:09

Ο στόχος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, για μία ομάδα, για έναν προπονητή, είναι ξεκάθαρος. Όλη αυτή η διαδικασία, οι διπλές προπονήσεις τα φιλικά επί φιλικών, η σκληρή δουλειά, γίνεται με έναν και μόνο στόχο: Το μέλλον. Δεν γίνεται ούτε για να έρχονται νίκες επί των Πογκόν Στσέτσιν και Βιτορούλ (τυχαία τα παραδείγματα) ούτε για να προχωρούμε σε θεοποίηση όσων παίζουν καλά και… αφορισμό των υπολοίπων παικτών.

Το παρόν δεν έχει σημασία, στην προετοιμασία μιας ομάδας το καλοκαίρι. Μόνο το μέλλον. Άμεσο και απώτερο. Τα προκριματικά (όλα τα στάδιά τους) και η είσοδος στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (εν προκειμένω του Champions League σε πρώτο βαθμό, για τον Θρύλο), αλλά και μία μακρά περίοδος με Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτά είναι που μετρούν. Και ο Πέδρο Μαρτίνς με γνώμονα αυτό ακριβώς δουλεύει.

Σιγά-σιγά, φιλικό με το φιλικό, θα βλέπουμε πιο… σταθερά πράγματα. Λιγότερες δοκιμές, λιγότερες ευκαιρίες σε παίκτες να αποδείξουν τι αξίζουν και να πάρουν -οριστικά- θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, για τη νέα σεζόν. Ο Πορτογάλος είναι δίκαιος, το έχει αποδείξει. Και η δικαιοσύνη του αυτή, περιστρέφεται γύρω από τους προαναφερθέντες στόχους. Την είσοδο στους ομίλους του Champions League και την επάνοδο στη κορυφή του ελληνικού βάθρου, με νταμπλ!

Αναμένεται, δεδομένα, λοιπόν, όσο θα περνούν τα φιλικά, να αποκτούμε μία πιο σαφή εικόνα, για τον Ολυμπιακό που θα επιχειρήσει να αποκλείσει τη Βικτόρια Πλζεν στις 23 και 30 Ιουλίου. Μεγάλο στοίχημα για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι η άμυνα, αλλά και η μαγική τριάδα Ποντένσε, Φορτούνη, Βαλμπουενά. Από τους τρεις παίκτες άπαντες αναμένουν σπουδαία πράγματα και το «δέσιμό» τους είναι σίγουρα μία μεγάλη προτεραιότητα για τον Πορτογάλο τεχνικό του Θρύλου.

Η συνέχεια επί χόρτου και επί… οθόνης!

Διαβάστε επίσης