Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι... χαμένοι κανονισμοί και οι ανύπαρκτοι ξένοι

Οι... χαμένοι κανονισμοί και οι ανύπαρκτοι ξένοι
Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019 - 08:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πριν ένα χρόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε κινδυνέψει με Grexit και ένας από τους λόγους ήταν ότι οι κανονισμοί δεν ήταν σκληροί. Ένα από τα επιχειρήματα του Γραμμένου και της διοίκησής του αποτέλεσε ότι οι κανονισμοί, αυτοί που ίσχυαν τότε, είχαν γίνει επί διοικούσας, καθώς ο ίδιος είχε αναλάβει τον Αύγουστο του 2017. Όμως, από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και φτάσαμε στην αποθέωση της ξεφτίλας. Για δεύτερη σερί σεζόν πάλι δεν έχουν έτοιμους τους κανονισμούς. Εκτός από αποθέωση ξεφτίλας, έχουμε και επιβεβαίωση ανικανότητας.

Χούμπελ, Φούσεκ ή όποιοι άλλοι ασχολούνται ή θεωρούνται υπεύθυνοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσαν άνετα να δώσουν ένα τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου και μάλιστα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον καφέ και το παγωτό τους, αν και λένε ότι δεν έρχονται μόνο για αυτά! Θα μπορούσαν να δώσουν εντολή να αντιγράψουν τους κανονισμούς της FIFA ή της UEFA, με κάποιες λογικές προσθήκες. Είναι δυνατόν ο ταμίας της ΕΠΟ Περικλής Λασκαράκης που είναι επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ να ξέρει περισσότερα;

Αυτό που πάνε να κάνουν με τον Σαββίδη, προκειμένου να μειωθεί στον έναν χρόνο, από τρία που του επιβλήθηκε, η ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο λόγω της εισβολής με το όπλο, δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζουμε ότι στις 11 Μαρτίου 2018 είχε δημιουργηθεί παγκόσμιος σάλος και το πρωτάθλημα είχε διακοπεί. Δεν είναι δυνατόν η FIFA και η UEFA να θεωρούν ότι δεν έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την πάταξη της βίας και από την άλλη πλευρά να ανάψουν το... πράσινο φως για μείωση μιας τέτοιας ποινής.

Διαβάστε επίσης