Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η νέα Κυβέρνηση και η ανίκανη ΕΠΟ

Η νέα Κυβέρνηση και η ανίκανη ΕΠΟ
Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 - 08:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα τελευταία χρόνια, δεν είναι κρυφό, ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μια στρεβλή κατάσταση που την ονόμασαν «εξυγίανση» για να κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία τα αίσχη που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Ένα ποδόσφαιρο κρατικοδίαιτο, με απόδειξη ότι ακόμη και ΠΑΕ όπως οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αρης έχουν ...απλωμένο το χέρι στην ΕΡΤ. Παράλληλα, η Superleague φαίνεται πως αδυνατεί να βρει κεντρικό χορηγό για το πρωτάθλημα, από τη στιγμή που έληξε η σύμβαση με τις εταιρίες του Σαββίδη. Σκεφτείτε, ότι γι δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η κλήρωση έγινε χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, αν και αγώνες πρωταθλήματος δείχνουν δυο κανάλια (ΕΡΤ, NOVA).

Μπροστά σε αυτό το... ρημαγμένο τοπίο, που μπορεί να παρομοιαστεί και με την έρημο της Σαχάρας, βρίσκεται η νέα Κυβέρνηση και ειδικότερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Όμως, τα χειρότερα δεν σταματούν εδώ. Έχουν να κάνουν με την ΕΠΟ.

Μια ομοσπονδία χωρισμένη στα δυο, όπου οι παράγοντες έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα, για το... καλό των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αντίστοιχα, αφού υπάρχουν υποψίες ότι μέσω της ΕΠΟ «έφυγαν» προσκλήσεις που έφτασαν στα χέρια οργανωμένων οπαδών των δυο ομάδων, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για τον τελικό Κυπέλλου. Μια ομοσπονδία που δεν μπορεί να διοργανώσει ούτε έναν τελικό Κυπέλλου, ειδικά φέτος «έσπασε κάθε ρεκόρ» αφού... κατάφεραν να γίνουν επεισόδια σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών!

Με τέτοια κατάσταση είναι αδύνατον το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει προοπτική. Ειδικά, με το να μην συγκινείται κανείς με το γεγονός ότι πρόεδρος είναι «ο δικός μας Γραμμένος», σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη και η FIFA με την UEFA να τον θεωρούν ως τον πλέον κατάλληλο, αν και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ισονομία στο ποδόσφαιρο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι... οργανωμένο αλλά παραδομένο. Αυτά που γίνονται δεν υπάρχουν...

Διαβάστε επίσης

Αυτό το… απρόβλεπτο (vid)

Αυτό το… απρόβλεπτο (vid)

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει πολλά να δώσει στον Ολυμπιακό. Κυρίως, όμως, έχει να δώσει μπόλικη… μαγεία!

Δοκιμασμένη «συνταγή»

Δοκιμασμένη «συνταγή»

Όπως με τους Σισέ, Μαντί Καμαρά και Ουσεϊνού Μπα, ο Ολυμπιακός φροντίζει όχι μόνο για το «τώρα», αλλά και για το «αύριο».