Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα βήμα κάθε φορά

Ένα βήμα κάθε φορά
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 - 09:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει, ουσιαστικά σήμερα με το φιλικό απέναντι στο Αμβούργο, το πολυήμερο και κοπιαστικό βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Η ομάδα δούλεψε με την περυσινή ποιότητα ωστόσο το έκανε σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση αφού ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να μπουν γερές βάσεις εν όψει της νέας σεζόν.

Μένει να δούμε το αποτέλεσμα. Προβλέψεις, προφανώς, δεν μπορούν να γίνουν. Βέβαιο είναι ότι η ομάδα δούλεψε πολύ και καλά. Το πώς θα «βγει» αυτό στον αγωνιστικό χώρο κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με σιγουριά.

Το σίγουρο είναι ότι άρεσε ο Ολυμπιακός του 1ου ημιχρόνου κόντρα στη Ντιναμό αλλά και στο β' μισό του 2ου ημιχρόνου. Όμως, ήταν απλά ένα δείγμα. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Θα ήθελαν άπαντες να δουν και σήμερα θετικά στοιχεία από την ομάδα. Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό δεν είναι, απαραίτητα, να πάρει μια νίκη απέναντι στο Αμβούργο. Το απείρως πιο σημαντικό είναι να επιβεβαιώσει τη σταθερή ανοδική του πορεία στον τομέα της ετοιμότητας. Κι ας πρόκειται για ένα βήμα κάθε φορά.

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι αποστηθίζουν όσα τους λέει ο Πορτογάλος τεχνικός στις προπονήσεις και δουλεύει μαζί τους. Και τα ματς, έστω και τα φιλικά, αποτελούν έναν μικρό... καθρέφτη της πραγματικότητας. Υπομονή, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος αν αναλογιστούμε πόσοι και πόσο σημαντικοί παίκτες που ανήκαν από πέρυσι στην ομάδα δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα και πόσοι απ' αυτούς που αποκτήθηκαν χρειάζονται χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Αμβούργο, η σειρά σου

Αμβούργο, η σειρά σου

Μία νέα φιλική αναμέτρηση έχει σήμερα μπροστά του ο Θρύλος, στις 19:00, με αντίπαλο το Αμβούργο! (Live στο gavros.gr / NS3 HD).