Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ερώτηση του Αυγενάκη στη Βουλή για «διαπλοκή στην ΕΠΟ»

Η ερώτηση του Αυγενάκη στη Βουλή για «διαπλοκή στην ΕΠΟ»
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι γνώστης του αθλητισμού. Απόδειξη ότι στις 19 Οκτωβρίου 2017 είχε καταθέσει «καυτή» ερώτηση στη Βουλή, προς την τότε Υφυπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, υπόψιν του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, κάνοντας ευθεία αναφορά σε «διαπλοκή στην ΕΠΟ». Ο λόγος μιας τόσο σκληρής έκφρασης; «Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΕΠΟ προσλαμβάνει στη νομική της υπηρεσία, τον πρώην (;) νομικό σύμβουλο του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, κ. Νικόλαο Μπάρτζη και τον ειδικό σύμβουλο του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γιώργου Βασιλειάδη, κ. Αλέξανδρο Χολέβα», ανέφερε επίσης η ερώτηση του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού.

Επίσης, μεταξύ άλλων ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε:

- «Το «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστερής διακυβέρνησης έδωσε άλλο ένα απτό παράδειγμα της άσκησης εξουσίας. Η προσπάθεια άλωσης της δημόσιας διοίκησης, η διαπλοκή, οι ωμές παρεμβάσεις στη διοίκηση και τη δικαιοσύνη, καθώς και το βόλεμα ημετέρων για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων δεν γνωρίζουν όρια για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), κατά την τελευταία της συνεδρίαση, 13 Οκτωβρίου 2017, έλαβε, μεταξύ άλλων, την εξής απόφαση: «... ενέκρινε την εισήγηση του κ. Γραμμένου [Προέδρου] για την πρόσληψη των ... Νικόλαου Μπάρτζη και Αλέξανδρου Χολέβα στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών...»

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΕΠΟ προσλαμβάνει στη νομική της υπηρεσία, τον πρώην (;) νομικό σύμβουλο του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, κ. Νικόλαο Μπάρτζη και τον ειδικό σύμβουλο του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γιώργου Βασιλειάδη, κ. Αλέξανδρο Χολέβα».

-«Αποτελεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον ζήτημα, ιδίως στην περίπτωση του ειδικού συμβούλου του κ. Βασιλειάδη (σ.σ. Χολέβας), η σύγχυση μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου, η διάτρητη διάκριση μεταξύ εποπτεύον και εποπτευόμενου φορέα».

-«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως κομματικό λάφυρο και ως πεδίο εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων. Χρειάζεται θεσμική θωράκιση και ενίσχυση της αυτονομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει χάσει το νόημα των εννοιών νόμιμο και ηθικό».

Διαβάστε επίσης