Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για τις ταμπέλες των ξένων

Για τις ταμπέλες των ξένων
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Περέιρα δεν βοηθά τη διαιτησία. Η ελεύθερη πτώση συνεχίζεται, είναι ξεκάθαρη υπόθεση. Πλέον οι Ελληνες διεθνείς, ευτυχώς δηλαδή, δεν σφυρίζουν ντέρμπι, άρα ρέφερι όπως ο Σιδηρόπουλος, ο Κομίνης έχουν χάσει το κύρος τους. Ο πίνακας των διεθνών δεν έχει καμία σημασία, δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους ρέφερι.

Σα να μην έφτανε αυτό οι Σκουλάς, Τζήλος, Διαμαντόπουλος έγιναν διεθνείς χωρίς να δοκιμαστούν στα δύσκολα. Δεν πήραν ένα ντέρμπι. Απλά, όλοι μπαίνουν τέταρτοι για να σηκώνουν ταμπέλες στους απίθανους ξένους που φέρνουν από χώρες όπως η Ελβετία ή από σκανδιναβικές που κάθε άλλο βοηθούν στην πρόοδο της ελληνικής διαιτησίας.

Ετσι όπως τα κατάφεραν δεν αποκλείεται, μέχρι και οι χαμηλού επιπέδου ξένοι να κάνουν... πλάκα με τους Ελληνες διεθνείς. Δηλαδή, οι τελευταίοι να έχουν γίνει ο περίγελος της Ευρώπης. Δεν θα μας κάνει εντύπωση.

Η ελεύθερη πτώση της ελληνικής διαιτησίας αντικατοπτρίζεται και στην πορεία του Σιδηρόπουλου. Ο πρώην... κορυφαίος φτάνει μέχρι τους 32 του Europa League και μας παρουσιάζουν ως επιτυχία επειδή ορίζεται τέταρτος σε ημιτελικό ή σε προημιτελικό του Champions League. Όμως, μπαίνει τέταρτος σε ρέφερι με τους οποίους ανέβηκαν μαζί στην ελίτ κατηγορία. Για να... επιβεβαιώνεται πόσο πίσω έμεινε.

Είναι τυχαίο ότι στις πρόσφατες αξιολογήσεις που έκανε η UEFA κανείς διαιτητής δεν ανέβηκε κατηγορία;

Από τη στιγμή που οι ξένοι θα έχουν τον πρώτο λόγο και οι Ελληνες θα τους σηκώνουν τις ταμπέλες προς τι η αγωνία για το πότε θα βγουν οι πίνακες. Εκτός, αν τους περιμένουν για να γελάσουν με τις επιλογές της ΚΕΔ.

Διαβάστε επίσης

Τα... παραμύθια συνεχίζονται

Τα... παραμύθια συνεχίζονται

Ξαφνικά όλοι έγιναν καλά παιδιά και ψάχνουν ...σανίδα σωτηρίας στους Φούσεκ, Χούμπελ. Το νέο αφήγημα θα είναι «αυτό θέλει η FIFA, το άλλο η UEFA».