Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βιάζονται για πίνακες, σκοντάφτουν στους ανίκανους

Βιάζονται για πίνακες, σκοντάφτουν στους ανίκανους
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ένα... πράμα με την «εξυγίανση» που δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Κάθε καλοκαίρι βιάζονται να βγάλουν πίνακες διαιτησίας, λες και θα... χάσουν τους διαιτητές.

Πριν από δυο χρόνια, υπήρχε το ίδιο σκηνικό και με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη αλλά τους «μπλόκαρε» η FIFA επειδή είχε αποφασίσει να έρθει ξένος αρχιδιαιτητής, δηλαδή ο Περέιρα, ο οποίος έβγαλε πίνακες στις 10 Αυγούστου με βάση το ένστκτό του αλλά και με... βοήθεια από το δίδυμο, τους οποίους κατονόμασε ως συνεργάτες του, λες και τους ήξερε επειδή ήταν μαζί φαντάροι!

Μια από τα ίδια και πέρσι. Αυτή τη φορά βιαζόταν ο Περέιρα, οι πίνακες βγήκαν στις 26 Ιουνίου 2018 και ο Γραμμένος ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει για την κριτική που άκουσε στη ΓΣ της ΕΠΟ! Λεπτομέρεια αποτελεί ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι γραπτές και αγωνιστικές εξετάσεις.

Το ίδιο θέλουν να κάνουν και φέτος. Δεν έβαλαν μυαλό, καθώς κάποιοι κόπηκαν στα αγωνιστικά τεστ και εκτέθηκαν οι αρμόδιοι (Περέιρα και λοιποί). Λες και θα χάσει ο... τέντζερης το καπάκι. Διαιτητάκια έβαλαν, διαιτατάκια θα βάλουν και πάλι. Αυτό απέδειξαν και δύσκολα θα το... διαψεύσουν.

Να μην ξεχνάμε ότι διέρρεαν και μόνοι τους ότι τάχα οι νέοι έκαναν λάθη άσχετα αν αυτό αποτελούσε «μαγική εικόνα» επειδή λάθη έκαναν μέχρι και διεθνείς, ειδικά οι Σκουλάς, Τζήλος. Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί ο Σιδηρόπουλος που έδωσε πέναλτι σε φάση εκτός περιοχής (υπέρ της ΑΕΚ!) κάτι που είχε ξανακάνει και στο παρελθόν.

Συμπέρασμα: Βιάζονται για τους πίνακες αλλά... σκοντάφτουν στους ανίκανους. Είναι απορίας άξιο που βρίσκουν τα ...διαιτητάκια και με ποια κριτήρια γίνονται οι αξιολογήσεις αφού δεν λαμβάνονται υπόψη οι γραπτές εξετάσεις και οι αγωνιστικές δοκιμασίες. Αρκούν οι βαθμολογίες (γκούχου, γκούχου) και οι προοπτικές εξέλιξης (άλλο γέλιο κι αυτό!). Τότε, πως ανέβηκε, για παράδειγμα, ο 38χρονος (πέρσι) Φωτιάδης από την Καστοριά που σε ένα ματς έδωσε δυο ανύπαρκτα πέναλτι στον ΠΑΟΚ; Για την ιστορία το πρώτο χάθηκε...

Διαβάστε επίσης

Αποκαλυπτήρια

Αποκαλυπτήρια

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το φιλικό με τη Νότιγχαμ, την προσεχή Τρίτη.

Η ώρα του Βαλμπουενά!

Η ώρα του Βαλμπουενά!

Ο Γάλλος παικταράς έχει την εμπειρία και την ποιότητα να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και ως «δεκάρι» στον Ολυμπιακό.