Ντουντούκα
Ο Πασαλίδης... απορούσε, για το τι έκανε στον Γκιλιέρμε! Απορούσε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Βιασύνη; Μας τελείωσε…

Βιασύνη; Μας τελείωσε…
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 - 09:37

Σίγουρα, ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη, ήταν ένα μεγάλο σοκ. Όπως είναι κάθε τραυματισμός, σε αυτό το επίπεδο, για έναν ποδοσφαιριστή-«βαρόμετρο» σε μια ομάδα. Για τον αρχηγό. Ο Κώστας Φορτούνης είναι ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί με την απόδοσή του, να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, ωστόσο για ένα διάστημα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει να ζει δίχως την παρουσία του. Έως ότου γυρίσει, ακόμη πιο δυνατός, από ότι ήταν!

Εδώ τίθεται, λοιπόν, το μεγάλο ερώτημα. «Τρέχουμε» να προλάβουμε να κλείσουμε δεκάρι; Ή κινούμαστε με ψυχραιμία και κάνουμε την καλύτερη επιλογή; Δεν χωρά αμφιβολία ότι η δεύτερη επιλογή είναι εκείνη, η οποία προκρίνεται. Ποτέ, ποδοσφαιρικά μιλώντας πάντα, η βιασύνη δεν οδήγησε κάπου καλά. Το ποδόσφαιρο, όπως και ίδια η ζωή, έχει κανόνες. Τους οποίους αν παραβλέπεις, σε τιμωρεί.

Δεν είναι εύκολο, επ’ ουδενί, να βρεθεί παίκτης σαν τον Φορτούνη, σε ελάχιστες μέρες. Να προχωρήσει η μεταγραφή, να ενσωματωθεί με την ομάδα, να κάνει προπονήσεις, να είναι έτοιμος για την Πλζεν. Έστω και για τη ρεβάνς. Το «δεκάρι» είναι μια θέση ιδιαίτερη. Δεν είναι απλό να την καλύψεις, ποιοτικά.

Η υπόθεση Νάτχο, η οποία αναδεικνύεται μέσω διαφόρων πλευρών, σήμερα Σάββατο, μπορεί να έχει βάση. Ο Ισραηλινός ήθελε απλώς να παίζει περισσότερο. Δεν είχε κάποιο παράπονο από την ομάδα, από τη Διοίκηση. Του άρεσε πολύ στον Ολυμπιακό, το έδειχνε κάθε φορά που αγωνιζόταν. Γνωρίζει τα κατατόπια, γνωρίζει το γήπεδο, τον κόσμο, τη νοοτροπία και θα μπορούσε, ελλείψει του αρχηγού να παίζει πολύ περισσότερο από ότι έκανε κατά την περσινή περίοδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Ολυμπιακό θα την ψάξουν την υπόθεσή του. Το αν θα προχωρήσει, μένει να το δούμε.

Όπως και να ’χει, ένα είναι το λάθος, το οποίο δεν πρέπει να κάνει -και δεν θα κάνει- ο Ολυμπιακός. Να βιαστεί. Υπάρχουν στο ρόστερ ποιοτικοί παίκτες, οι οποίοι αν και δεν είναι Φορτούνης, μπορούν να καλύψουν το κενό του. Σε πρώτη φάση. Ώστε με ηρεμία να αναζητηθεί το «δεκάρι» εκείνο που θα έρθει και θα μπει στην ομάδα, για να κάνει τη διαφορά…

Διαβάστε επίσης

Αποκαλυπτήρια

Αποκαλυπτήρια

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το φιλικό με τη Νότιγχαμ, την προσεχή Τρίτη.