Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξένοι για πάντα οι παράγοντες της ΕΠΟ

Ξένοι για πάντα οι παράγοντες της ΕΠΟ
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ...ιστορία επαναλαμβάνεται στην ΕΠΟ, κάθε φορά που πρέπει να πάρουν μια σοβαρή απόφαση γίνεται του... εμφυλίου πολέμου, ενώ τον τελευταίο χρόνο συχνά στο «στόχαστρο» βρίσκεται και ο Γραμμένος, ο οποίος αρχικά ήταν ο παράγοντας που κρατούσε τις ισορροπίες. Πλέον αυτό τον... ρόλο έχουν η FIFA και η UEFA και χωρίς τις υπερκείμενες αρχές θα είχαν διαλυθεί. Μια άλλη... παράμετρος είναι ότι θέλουν και τις καρέκλες τους. Ο πόλεμος, πόλεμος αλλά δεν είναι εύκολο να τις αποχωριστούν.

Δεν είναι μυστικό ότι δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον στο Πάρκο Γουδή. Μάλιστα, στο ΔΣ που έγινε στις 19 Ιουνίου είχαμε το πρωτοφανές περιστατικό της ομαδικής αποχώρησης του μπλοκ του νότου, επειδή ο Γραμμένος δεν έβαζε σε ψηφοφορία το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Περέιρα.

Πώς να το βάλει αφού δεν είχε την πλειοψηφία; Ετσι ο Περέιρα έμεινε, αν και τον ήθελε μόνο ο ΠΑΟΚ.

Στην ΕΠΟ δεν υπάρχει «χημεία» μεταξύ των παραγόντων, «χημεία» που να έχει να κάνει με τη σωστή δράση για να ληφθούν αποφάσεις για το καλό του ποδοσφαίρου, παρά λαμβάνονται αποφάσεις για το καλό των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και όταν τα συμφέροντά τους συγκρούονται γίνεται των... Τεμπών.

Η κατάσταση στην ΕΠΟ είναι ίδια με αυτή που ήταν ακριβώς πριν από έναν χρόνο. Στο ΔΣ της 26ης Ιουλίου επρόκειτο να παρθούν αποφάσεις για την ανανέωση των συμβολαίων των ομοσπονδιακών τεχνικών, πλην της Εθνικής ανδρών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε στο παρασυμβούλιο που προηγήθηκε καταγράφθηκαν και ...απειλές του στιλ «δεν θα περνάτε ούτε τα Τέμπη» αλλά και προσωπικές επιθέσεις εναντίον του προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου.

Θέμα ομοσπονδιακών, αυτή τη φορά και της Εθνικής ανδρών, αναμένεται να τεθεί και στο ΔΣ της 31ης Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης