Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χωρίς κηδεμόνες (FIFA, UEFA) η ΕΠΟ δεν μπορεί...

Χωρίς κηδεμόνες (FIFA, UEFA) η ΕΠΟ δεν μπορεί...
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 - 08:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα... είδαν κωλυόμενα, που λέγαμε και στο στρατό, μέχρι και η FIFA με την UEFA. Στο Πάρκο Γουδή φαίνεται ότι δεν μπορούν χωρίς επιτήρηση, απόδειξη ότι είναι στον αέρα τόσο οι κανονισμοί, ειδικά ο κανονισμός διαιτησίας όσο και οι πίνακες.

Με σκοπό να... τρέξουν όλα αυτά ήρθε την Δευτέρα (15/07) στην Ελλάδα κλιμάκιο της FIFA και της UEFA, με επικεφαλής τον τοποτηρητή που έβαλε η δεύτερη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Σέρβο Ζόραν Λάκοβιτς, τον οποίο συνοδεύουν ο Κύπριος Γεωργίου και ο Ελληνοιταλός Ρηγόπουλος. Εννοείται ότι υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο με σκοπό να «τρέξουν» οι κανονισμοί, ειδικά ο κανονισμός διαιτησίας που ο Γραμμένος δεν είχε την πλειοψηφία να περάσει από το προηγούμενο ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε στις 27/6, το επόμενο έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι πίνακες διαιτησίας και ο Περέιρα να έχει νεύρα επειδή δεν ανακοινώνονται. Είχαν συνάντηση και με τον Περέιρα για να επιβεβαίωσαν ότι ο κανονισμός διαιτησίας δεν είναι... οφσάιντ.

UEFA είναι αυτή, δεν είναι «παίξε γέλασε»! Ασχετα αν γελάει ο κόσμος με όσα γίνονται.

Πάντως, αν περάσουν οι «φωτογραφικές διατάξεις» στους κανονισμούς θα ξεφτιλιστούν ο Λάκοβιτς και οι λοιποί. Για παράδειγμα μια τέτοια υπάρχει στον Πειθαρχικό Κώδικα, που... σβήνει την ποινή που επιβλήθηκε στον Σαββίδη για το «ντου» με το όπλο στη ζώνη. Του έχει επιβληθεί τριετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και εξέτισε τον έναν χρόνο...

Επαναλαμβάνουμε, κάποιοι στην ΕΠΟ λένε ότι ο Περέιρα έχει νεύρα επειδή δεν ανακοινώνονται οι πίνακες διαιτητών! Μπορεί να είναι και το ανέκδοτο του καλοκαιριού. Λες και θα αλλάξει κάτι αν ανακοινωθούν δέκα μέρες μετά! Υπάρχει πιθανότητα να γίνουν οι διαιτητές καλύτεροι;. Το απαράδεκτο είναι ότι δεν τους λένε πότε θα βγουν οι πίνακες. Κατά τα άλλα ήθελαν να τους βγάλουν από τον Μάιο!

Δηλαδή, τι θέλουν να μας δείξουν από την ΚΕΔ; Πως είναι συνεπείς και δουλεύουν; Είναι επιτυχία που ανακοίνωσαν εδώ και έναν μήνα πότε και πόσα σεμινάρια, συνολικά έξι, θα γίνουν για την σεζόν που έρχεται; Μπορεί η διαιτησία να μην είναι επαγγελματική, μπορεί στα ντέρμπι να μη σφυρίζουν Ελληνες, όμως τους διαιτητές θα τους έχουν στην ...πρίζα. Υπάρχει άλλος τρόπος να δικαιολογηθούν οι αμοιβές-μαμούθ;

Διαβάστε επίσης

«Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος»

«Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος»

Στο γεγονός ότι ο Θρύλος έχει αρκετή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ, Σαμπρί Λαμουσί.