Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ιδιαιτερότητα της αυριανής κλήρωσης του Europa League

Η ιδιαιτερότητα της αυριανής κλήρωσης του Europa League
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 - 12:34

Έχει κατά παράδοξά του το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός την Τρίτη παίζει (κατά το ήμισυ) την ευρωπαϊκή του παρουσία και το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το Champions League, την διοργάνωση στην οποία ανήκει. Ωστόσο, μία ημέρα πριν, αύριο Δευτέρα, διεξάγεται η κλήρωση του Europa League, εκεί όπου η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ατρόμητος συμμετέχουν, βάσει θέσης στο πρωτάθλημα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Είναι τέτοιο το σύστημα, βέβαια, που η UEFA -αναγκαστικά- συμπεριλαμβάνει και τον Ολυμπιακό, σε αυτή την κλήρωση. Ο λόγος είναι ότι ο ηττημένος του ζευγαριού Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν, θα συνεχίσει στο Europa League και έτσι στην κλήρωση της Δευτέρας, συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα και των δύο ομάδων.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Βικτόρια Πλζεν, ή του Ολυμπιακού, ευχή όλων φυσικά είναι να μιλάμε για τη Βικτόρια Πλζεν και όχι για τον Θρύλο, είναι οι ακόλουθοι: Αούστρια Βιέννης, Νόρκεμπινγκ ή Λιεπάγια, Γκαμπάλα ή Ντιναμό Τιφλίδας, Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ ή Έσμπιεργκ, Άντβερπ.

Ο Θρύλος πάει για την πρόκριση, από τις «μάχες» με τους Τσέχους και στόχος του είναι να είναι παρών στον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League.

Διαβάστε επίσης