Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όπλο» του Θρύλου η εμπειρία του Βαλμπουενά!

«Όπλο» του Θρύλου η εμπειρία του Βαλμπουενά!
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 - 22:28

Η ώρα για το πρώτο φετινό επίσημο ματς του Ολυμπιακού σχεδόν έφτασε. Με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν αύριο, Τρίτη (23/7) την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία, για τα προκριματικά του Champions League, θέλοντας να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μπορεί ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη να «σόκαρε» τους πάντες στον Θρύλο, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό και «πλούσιο» ρόστερ. Με τα έως τώρα δεδομένα, ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ο παίκτης που θα κληθεί να καλύψει το κενό του αρχηγού.

Ο Γάλλος άσος θα «ηγηθεί» της προσπάθειας του Ολυμπιακού και θα αποτελέσει έξτρα «όπλο» για τους Πειραιώτες με την εμπειρία του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι έχει περίπου 100 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Πιο αναλυτικά, ο παικταράς του Θρύλου μετρά 92 ματς στην Ευρώπη και οι 45 εξ αυτών είναι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, 30 φορές έχει παίξει στο Europa League και εννέα στο Κύπελλο UEFA, καθώς και έξι ακόμα στα προκριματικά του Europa League. Πέρσι, μάλιστα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε προκριματικά Champions League με την Φενέρμπαχτσε.

Μάλιστα, ο Βαλμπουενά έχει πανηγυρίσει… μισή ντουζίνα γκολ στην Ευρώπη, ενώ έχει μοιράσει και 16 ασίστ.

Πέρσι, βέβαια, μπορεί να μην τα κατάφερε κόντρα στην Μπενφίκα, όμως φέτος θέλει να πάρει την δική του… ρεβάνς και να «οδηγήσει» τους «ερυθρόλευκους» στους ομίλους του Champions League!

Και με τα όσα έχουμε δει από τον Βαλμπουενά στην προετοιμασία και τα φιλικά των Πειραιωτών, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να χαρίσει στον Θρύλο ευρωπαϊκές επιτυχίες…

Διαβάστε επίσης

Μέγα πάθος για το πρώτο βήμα!

Μέγα πάθος για το πρώτο βήμα!

Όλοι στις τάξεις των Πειραιωτών δεν βλέπουν την ώρα για το πρώτο ματς με την Πλζεν, όντες αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να επιστρέψουν με σκορ πρόκρισης στην Ελλάδα.