Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πιο έμπειρος Μαρτίνς, πιο έμπειρος Ολυμπιακός

Πιο έμπειρος Μαρτίνς, πιο έμπειρος Ολυμπιακός
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 - 09:25

Θέλοντας και μη, η ελληνική ποδοσφαιρική, καλοκαιρινή, πραγματικότητα, υπαγορεύει, πλέον, προκριματικά. Είναι λογικό, όταν μόνο ο Ολυμπιακός κάνει… κανονικές παρουσίες στην Ευρώπη, παίρνοντας νίκες και βαθμούς και όλο το υπόλοιπο ελληνικό ποδόσφαιρο… κοιτάει και πάει από χαστούκι, σε χαστούκι, στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός έμαθε να ζει με αυτά. Σχεδιάζει την ομάδα καλύτερα. Πιο νωρίς. Με βάση τα «θέλω» και τις ανάγκες του προπονητή, τον οποίο εμπιστεύεται…

Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρυσι τέτοια εποχή έμπαινε σιγά-σιγά σε κλίμα προκριματικών, με τον Ολυμπιακό. Για πρώτη φορά. Φέτος, έναν χρόνο μετά, είναι πιο ώριμος. Ως προπονητής και ως άνθρωπος. Πιο έμπειρος. Πιο… μαθημένος.

Ξέρει πως να διαχειριστεί καλύτερα έναν διπλό αγώνα. Ένα πρώτο, δύσκολο εκτός έδρας ματς, μία ομάδα επικίνδυνη. Υπήρχαν πολλοί, οι οποίοι πηγαίνοντας για τη Λουκέρνη, πέρυσι, είχαν αμφιβολίες. Φέτος αισθάνονται πιο ήρεμοι. Πιο σίγουροι. Πιο συνειδητοποιημένοι. Ο Ολυμπιακός μεγάλωσε, μαζί με τον Πέδρο Μαρτίνς…

Ο Ολυμπιακός, ως οργανισμός γενικότερα και όχι μόνο η ομάδα, γνωρίζει, πλέον, καλύτερα, από προκριματικά. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να το επι(απο)δείξει. Σήμερα καλείται να βγάλει αυτή την εμπειρία, που αποκόμισε από πέρυσι, από πρόπερσι. Από τις δοκιμασίες με Ριέκα, με Μπέρνλι, με, με, με… Καλείται να αποτινάξει μία και καλή το… φάντασμα της Μπερ Σεβά και να κάνει εκείνο που μπορεί και πρέπει: Το πρώτο βήμα, προς την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Διαβάστε επίσης

Λιοντάρι στο κλουβί…

Λιοντάρι στο κλουβί…

Δεν κρατιέται, για την επιστροφή του, ο Λάζαρος, ο οποίος πέρυσι είχε παίξει καταλυτικό ρόλο, στην πρώτη προκριματική δοκιμασία της χρονιάς!

Matchday με… Βαλμπουενά!

Matchday με… Βαλμπουενά!

Έτοιμος ο Ολυμπιακός για την αποψινή «μάχη» με την Πλζεν. Έτοιμος και ο Γάλλος μάγος!