Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η έδρα και οι στατικές φάσεις

Η έδρα και οι στατικές φάσεις
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 - 16:19

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δουλέψει πολύ τις τελευταίες ημέρες, επάνω στη ρεβάνς με τη Βικτόρια Πλζεν, η οποία θα λάβει χώρα αύριο το βράδυ, στο Καραϊσκάκη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων, έχει σταθεί πολύ στο κομμάτι «στατικές φάσεις». Ένα κομμάτι στο οποίο έχει κάνει ιδιαίτερη δουλειά, σε αμυντική και επιθετική λειτουργία.

Είδαμε αυτό τον παράγοντα να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού στο ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και με τρόπο εμφατικό. Το είδαμε και στην προετοιμασία, με τον Βαλμπουενά, ο οποίος καλείται εκ νέου να αναλάβει ρόλο «μαέστρου» στην ενδεκάδα, να ψάχνει με στατικές φάσεις την… αεροπορία του Ολυμπιακού και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» να φτάνουν σε γκολ.

Μεγάλο ρόλο αναμένεται να παίξουν οι στατικές φάσεις και στη ρεβάνς. Σπρωγμένος από τον κόσμο του και εκμεταλλευόμενος την υπεροπλία του σε αυτό τον τομέα, ο Ολυμπιακός είχε καθαρίσει το ματς με τη Νότιγχα, σχεδόν από το… 8’! Το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα. Να μπει δυναμικά, να κλείσει τους Τσέχους και να εκμεταλλευτή την υπεροχή του στις στατικές φάσεις. Γι’ αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε το βάρος εκεί.

Διαβάστε επίσης