Ντουντούκα
Ένα από τα πιο μάγκικα πρωταθλήματα στην ιστορία! ΘΡΥΛΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ξεφτίλα Νο2: Βγάζει μάτια η φωτογραφική διάταξη για τον Σαββίδη

Ξεφτίλα Νο2: Βγάζει μάτια η φωτογραφική διάταξη για τον Σαββίδη
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 - 22:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που με την... εξυγίανση νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Μετά τη διάταξη-σκάνδαλο που στρώνει... χαλί στην πολυϊδιοκτησία, η ΕΠΟ στο ΔΣ που θα γίνει την Τετάρτη 31/07, θα περάσει και φωτογραφική διάταξη-σκάνδαλο για τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ως γνωστόν έχει δηλώσει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι «δικός μας». Η συγκεκριμένη διάταξη εξαφανίζει την ποινή στον Σαββίδη (σ.σ. τριετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα) για το «ντου» με το όπλο, στο παιχνίδι της 11ης Μαρτίου 2018, που σόκαρε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ «εξέτισε» ήδη τον έναν χρόνο.

Όμως, η... εξυγίανση «φροντίζει» για το... καλό του. Έτσι στο ΔΣ της ΕΠΟ, που θα γίνει την Τετάρτη 31/07, θα ψηφιστεί διάταξη που θα «ρίχνει» την προαναφερόμενη ποινή. Μάλιστα, για να μην τους πάρουν χαμπάρι την έβαλαν στον δικονομικό κανονισμό, βάσει του οποίου ο Σαββίδης θα έχει δικαίωμα προσφυγής.

Η απαλλακτική διάταξη τοποθετήθηκε άρθρο 40 παρ. 1β :

«Άρθρο 40. Ανάκληση ή μεταρρύθμιση αποφάσεως

1. Σε περίπτωση επιβολής πειθαρχικών ποινών, πλην της χρηματικής, για

παράβαση των κανονισμών της ΕΠΟ, κατά φυσικού προσώπου εφαρμόζονται οι

διατάξεις του άρθρου 525 ΚΠΔ ή/και σε συνδυασμό με το άρθρο 696 παρ. 3 του

Κ.Πολ.Δ., περί επανάληψης της διαδικασίας ή/και ανάκλησης ή μεταρρύθμισης

αποφάσεως, εφόσον συντρέχει μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Εφόσον η παράβαση για την οποία επιβλήθηκε η ποινή στοιχειοθετεί και αυτοτελή παράβαση του Π.Κ. ή ειδικών ποινικών νόμων,

αα. Όταν, μετά την έκδοση της τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης, αποκαλύφθηκαν νέα κρίσιμα στοιχεία ή έγγραφα ή γεγονότα ή αποδείξεις, τα οποία καθιστούν φανερό ότι αυτός που καταδικάστηκε ήταν αθώος ή δικάστηκε για βαρύτερο αδίκημα.

ββ. Όταν, μετά την τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη έχει εκδοθεί (οριστικό ή αμετάκλητο) απαλλακτικό βούλευμα ή (οριστική ή αμετάκλητη) απαλλακτική δικαστική απόφαση ή η ασκηθείσα ποινική δίωξη μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα, ή σε συνέχεια τέτοιας δίωξης έχουν εκδοθεί παραπεμπτικά βουλεύματα ή οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα.

β) Αν η πράξη που καταλογίστηκε ως πειθαρχική παράβαση και για την οποία επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή έπαψε να αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, ή τιμωρείται πλέον με ελαφρύτερη ποινή (αναδρομική ισχύς επιεικέστερου νόμου ή κανονισμού)».

Κάτι ανάλογο είχαν κάνει πέρσι και με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για την υπόθεση «Κοριόπολις». Δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν ούτε την απόφαση της τακτικής δικαιοσύνης, καθώς απαλλάχθηκε λίγος μήνες μετά.

Υποτίθεται ότι η FIFA και η UEFA ελέγχουν τους κανονισμούς. Όμως, Λάκοβιτς, Χούμπελ, Φούσεκ και λοιποί ξεφτιλίζονται όσο δεν παίρνει...

Διαβάστε επίσης

Οι νικητές των προσκλήσεων!

Οι νικητές των προσκλήσεων!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε τους νικητές του διαγωνισμού για το αυριανό (30/7) ματς με τη Βικτόρια Πλζεν στον Ναό...

«Οδηγός» πρόκρισης η «τρέλα» του Μεριά!

«Οδηγός» πρόκρισης η «τρέλα» του Μεριά!

Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να «τελειώσει» την Βικτόρια Πλζεν στο «Γ. Καραϊσκάκης» (30/7) και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League...