Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέσα από το σκοτάδι… ένα φως ανατέλλει!

Μέσα από το σκοτάδι… ένα φως ανατέλλει!
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 - 11:46
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Αρέσει, δεν αρέσει, στους… εξυγιαντές, ο Ολυμπιακός παραμένει το μοναδικό πραγματικό, υπολογίσιμο μέγεθος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νεόκοποι πρωταθλητές, με χαρισμένα πρωταθλήματα και λοιπές… εξυγιαντικές δυνάμεις, δεν έχουν καμία υπόσταση, στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίρνει από το χέρι το… δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, να του δίνει βαθμούς, να του δίνει αίγλη, πρεστίζ και αξία. Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζει να ανεβαίνει στην Ευρώπη, να πετυχαίνει μεγάλες νίκες, μεγάλες προκρίσεις, να γράφει χρυσές ευρωπαϊκές βραδιές, στο ημερολόγιό του. Συνεχίζει να λάμπει, εκεί όπου το σκότος προσπαθεί να… καταπιεί τα πάντα. Εκεί όπου η πολυιδιοκτησία προσπαθεί να γίνει τρόπος ζωής, εκεί όπου τα παραρτήματα πάνε να λάβουν τη… βούλα της επισημοποίησης, ο Ολυμπιακός πετυχαίνει μεγάλες νίκες και μεγάλες προκρίσεις. Στην Ευρώπη, εκεί όπου το όνομά του και η εικόνα του Καραϊσκάκη κάνουν όλους όσοι έρχονται στον Πειραιά να… υποκύπτουν.

«Κάντε ομάδα να κερδίζετε και τη διαιτησία», έλεγαν περιχαρείς οι εξυγιαντές, προσπαθώντας να γυρίσουν εις βάρος του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη, την πραγματικότητα που τους έτριβε στα μούτρα, εδώ και χρόνια. Μόνο που τότε είχε υπόσταση, αυτή η κουβέντα. Ήταν η πραγματικότητα. Παρέπαιαν, χρωστούσαν, διαλύονταν και… τους έφταιγε ο Ολυμπιακός. Και ο ηγέτης του. Μόνο που τώρα, τρώνε τα ίδια τους τα λόγια. Βλέπουν τον Ολυμπιακό να νικά. Να αποκλείει ομάδες όπως η Μίλαν, να έχει Ιούλη μήνα το γήπεδό του ΓΕΜΑΤΟ και τον κόσμο να παραληρεί στις εξέδρες, για την ομαδάρα που χτίζεται (και που ήδη είχε πάρει σάρκα και οστά).

Δεν αντέχουν την υγεία… Δεν αντέχουν να βλέπουν τον Ολυμπιακό να προχωρά και να μεγαλώνει. Δεν αντέχουν να παραμένουν μικροί και ταπεινοί, μπροστά στο όνομα του Θρύλου, των 44 πρωταθλημάτων και των 50 νικών στο Champions League! Και τα καλύτερα έρχονται… Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να μάχεται για να επιστρέψει η κανονικότητα, στο… δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσει να είναι το φως που λάμπει, μέσα στο σκότος της εξυγίανσης…

Διαβάστε επίσης