Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρυθμίζει την ενδεκάδα μία θέση στο κέντρο

Ρυθμίζει την ενδεκάδα μία θέση στο κέντρο
Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019 - 10:14

Δύο εναλλακτικά σενάρια, δουλεύει στο μυαλό του και στο χορτάρι του προπονητικού κέντρου στο Ρέντη, ο Πέδρο Μαρτίνς. Τις τελευταίες ημέρες, μετά την πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν, ο Πορτογάλος έχει στρέψει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά στο να καταστρώσει τα πλάνα του για το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Μπασακσεχίρ, στην Κωνσταντινούπολη. Ο τεχνικός των Πειραιωτών έχει μελετήσει ιδιαιτέρως την ομάδα του Οκάν Μπουρούκ και έχει διάφορες σκέψεις στο μυαλό του. Δύο εξ αυτών προκρίνονται.

Η μία είναι η… σταθερότητα. Να διατηρήσει, δηλαδή, αναλλοίωτη την ομάδα που έβαλε 4 γκολ στους Τσέχους, μέσα στο Καραϊσκάκη. Αυτή είναι με διάταξη 4-2-3-1 και τους Σα, Ομάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο, Μεριά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά στο «10», Ποντένσε, Μασούρα, Γκερέρο.

Η άλλη είναι η… διορθωτική του ενδεκάδα. Εκείνη που φρεσκάρει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, όπως το έκανε σε Πλζεν και Φάληρο, κόντρα στη Βικτόρια. Εκείνη είναι με διάταξη 4-3-3 και τους Σα, Ομάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο, Μεριά, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Ποντένσε, Βαλμπουενά ή Μασούρα, Γκερέρο. Σε αυτή την περίπτωση, με έναν πιο σφιχτό άξονα και τον Γάλλο να μετατοπίζεται στα άκρα, εκεί όπου είναι η φυσική του θέση, ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε να φύγει αλώβητος από την Τουρκία, δίχως να… καίγεται να νικήσει.

Άλλωστε, ο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής… εδράκιας. Του αρέσει να παίζει τα δεύτερα ματς στην έδρα του και να προσαρμόζει έτσι τη σειρά των αγώνων, ώστε να έχει το πλεονέκτημα η ομάδα του στο σπίτι της.

Κατά ώρας, το σενάριο με την ενδεκάδα στο 4-2-3-1 και τον Καμαρά στον πάγκο, προκρίνεται. Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά και στη χημεία και τον ρυθμό των παικτών του, οι οποίοι έχουν παίξει περισσότερο μαζί. Δεν αποκλείεται, όμως, αυτό το σενάριο να αλλάξει. Κάτι που θα φανεί πιο καθαρά στη σημερινή (Κυριακή) προπόνηση, αλλά και σε εκείνη της Δευτέρας.

Διαβάστε επίσης

Δεκάρι του… 10/10

Δεκάρι του… 10/10

Ο Ολυμπιακός δεν θα καλύψει με προχειρότητα το κενό του Κώστα Φορτούνη, ενόψει play offs του Champions League.