Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομάδα με ειδικό βάρος, με όνομα και αξία

Ομάδα με ειδικό βάρος, με όνομα και αξία
Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019 - 23:23
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Το γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ολυμπιακός δεν πάει στην Πόλη για να κάτσει πίσω και να φύγει απλώς… όρθιος, από το Φατίχ Τερίμ. Πάει στην Πόλη για να πάρει αποτέλεσμα. Και δη αποτέλεσμα πρόκρισης! Και το έκανε. Και δεν το έκανε με τρόπο… τυχερό. Το έκανε με τρόπο εμφατικό!

Έπαιξε πολύ προσεκτικά, έπαιξε πολύ σωστά τακτικά. Περίμενε εκεί που χρειαζόταν, έκοβε ρυθμό. Εκεί που χρειαζόταν, πάταγε γκάζι. Έκανε την Μπασάκ να τον νιώθει. Να τον αισθάνεται. Ο Ποντένσε, ο Μασούρας, ο Βαλμπουενά. Τι κεφάλαιο είναι ο Γάλλος για τον Θρύλο… Πόσο μεγάλη είναι η αξία του. Και όχι μόνο μέσα στις γραμμές του γηπέδου. Συνολικά.

Ο Ολυμπιακός, κάθε ματς που περνάει, γίνεται ολοένα και περισσότερο «ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ». Είχε αρχίσει από πέρυσι αυτό. Συνεχίζεται, με αμείωτο ρυθμό και φέτος. Και αυτό που αποτελεί τη μεγαλύτερη ενθάρρυνση, για το μέλλον, είναι ότι δείχνει να έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Βελτίωση, η οποία κάθε ματς δείχνει να έρχεται ολοένα και περισσότερο!

Υπάρχει ακόμη δρόμος, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά, ενός μεγάλου ονόματος, στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Έχει το όνομα, έχει την ιστορία, έχει το ειδικό βάρος να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, με τον τρόπο που θέλει. Και έχει και την αξία, την οποία… χαρίζει απλόχερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Διαβάστε επίσης

Το έκανε ξανά ο Σα! (vids)

Το έκανε ξανά ο Σα! (vids)

Κόντρα στην Μπασακσεχίρ, ο Πορτογάλος γκολκίπερ «έβγαλε» το δεύτερο του πέναλτι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετά από αυτό στην Ισπανία απέναντι στην Ρεάλ Μπέτις!