Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καταλυτικός, ξανά, ο Σεμέδο!

Καταλυτικός, ξανά, ο Σεμέδο!
Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019 - 10:46

Λίρα… εκατό! Μία φράση τόσο κλισέ, η οποία δεν γίνεται να μην χρησιμοποιηθεί, για τον Ρούμπεν Σεμέδο! Ο Πορτογάλος αμυντικός, μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, αποδεικνύεται τόσο πολύτιμος, για την άμυνα του Ολυμπιακού και την ενδεκάδα του συνολικά, που κάνει ακόμη και την φράση κλισέ… «λίρα εκατό» να μοιάζει… λίγη!

Ο Σεμέδο, για ένα ακόμη ματς, ήταν τρο-με-ρός! Έκανε τα πάντα στην άμυνα, με το κεφάλι, με τάκλιν, με τοποθετήσεις… Είναι συγκλονιστικό το πόσο εύκολα έχει «καθαρίσει» ορισμένες φάσεις, η οποία πήγαν να βγουν στα μετόπισθεν του Θρύλου… Είναι πραγματικά τρομερή η άνεση, με την οποία… σβήνει Κλισί και Γκούλμπραντσεν, με ένα λεπτό διαφορά, κάνοντας δύο… μυθικά τάκλιν.

Είναι φανταστική η ευκολία με την οποία συνεργάζεται με τον Μεριά, τον Ομάρ, τον Σα, τον Μπουχαλάκη, τον Γκιλιέρμε. Η αυτοπεποίθηση, με την οποία παίζει. Η άνεση με την οποία ελέγχει την μπάλα, ελέγχει τον επιτιθέμενο μπροστά του και του παίρνει την… μπουκιά από το στόμα.

Ο Σεμέδο εξελίσσεται σε μέγιστο ηγέτη της άμυνας του Ολυμπιακού και οδηγεί και τον Μεριά σε… καλύτερα μονοπάτια. Η επένδυση της Διοίκησης Μαρινάκη και του Πέδρο Μαρτίνς επάνω του ήταν μεγάλη κίνηση και ήδη αποδίδει καρπούς. Και για να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα, στο λιμάνι σκέφτονται το πόσο πολύ θα μπορέσουν να εξελιχθούν δίπλα του οι Μάρκοβιτς και Μπα!

Ο Σεμέδο είναι ο βράχος της άμυνας του Θρύλου. Το δείχνει σε κάθε ματς, ολοένα και περισσότερο.

Διαβάστε επίσης