Ντουντούκα
Δεν χάνεται το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η εκπαίδευση της διαιτησίας ξεφτιλίστηκε στου Ρέντη

Η εκπαίδευση της διαιτησίας ξεφτιλίστηκε στου Ρέντη
Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019 - 19:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ωραίο προγραμματισμό κάνει το μέλος της ΚΕΔ, Σταύρος Τριτσώνης ο οποίος είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης. Επειδή είναι στη διοίκηση της διαιτησίας, άρα το διοικείν εστί προβλέπειν, ο Αθηναίος δεν φαίνεται, δυστυχώς, να σκέφτεται ούτε τα αυτονόητα. Πως είναι δυνατόν να στείλει σε ποδοσφαιρική ομάδα εκπαιδευτή που δεν ξέρει αγγλικά, δεδομένου ότι όλοι οι σύλλογοι της Λίγκας έχουν πολλούς ξένους παίκτες.

Αυτό συνέβη στου Ρέντη. Ο εκπαιδευτής που έστειλε ο Τριτσώνης, η κριτική γίνεται επειδή αυτός είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης, για να κάνει μάθημα για το VAR και τους νέους κανονισμούς δεν γνώριζε αγγλικά, με συνέπεια να δημιουργηθεί το απόλυτο αλαλούμ! Γίνεται αντιληπτό πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης...

Για το VAR: σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται, ότι προβλέπεται κάρτα για όποιον παίκτη λέει στο διαιτητή να πάει να δει μια φάση στην οθόνη, ότι οι παίκτες δεν πρέπει να πάνε δίπλα στον ρέφερι, όταν αυτός πάει να εξετάσει μια φάση.

Για τους νέους κανονισμούς που είναι αρκετοί και αλλάζουν κάποια πράγματα: ο παίκτης που γίνεται αλλαγή πρέπει να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου από το κοντινότερο σημείο από εκεί που βρίσκεται, οι αντίπαλοι παίκτες πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 2 μέτρα από το σημείο της πλάγιας γραμμής όπου πρόκειται να εκτελεσθεί μια πλάγια επαναφορά (ένα αράουτ) ακόμη και αν ο εκτελεστής βρίσκεται πίσω από την πλάγια γραμμή, άκυρο το γκολ αν χρησιμοποιηθεί χέρι και δεν υπάρχει ακούσιο, οι επιθετικοί πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το τείχος, από την στιγμή που θα γίνει το ελεύθερο κτύπημα (άουτ, φάουλ, οφσάιντ) ακόμα και αν αυτή δεν βγει από την μεγάλη περιοχή οι αντίπαλοι παίκτες πρέπει υποχρεωτικά να είναι εκτός μεγάλης περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε χωρίς απρόοπτα η προετοιμασία του Θρύλου για Μπασακσεχίρ...

Ξεκίνησε χωρίς απρόοπτα η προετοιμασία του Θρύλου για Μπασακσεχίρ...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή (09/08) την προετοιμασία του για τον επαναληπτικό αγώνα με τους Τούρκους στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για να σφραγίσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.