Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι Πορτογάλοι του Θρύλου κάνουν τη διαφορά!

Οι Πορτογάλοι του Θρύλου κάνουν τη διαφορά!
Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019 - 21:25

«Δείξε μου τον τερματοφύλακά σου, να σου πω τι ομάδα έχεις», λέει ένα ρητό του ποδοσφαίρου… Το οποίο στην περίπτωση του Ολυμπιακού ταιριάζει απόλυτα, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν βρει στο πρόσωπο του Ζοσέ Σα μία σίγουρη λύση κάτω από την εστία τους.

Ο Σα αποτέλεσε τον «ήρωα» των Πειραιωτών και στο ματς με την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία, αποκρούοντας στις καθυστερήσεις του ματς την εκτέλεση πέναλτι του Βίτσκα, δίνοντας έτσι τη νίκη στον Θρύλο με 1-0 και το προβάδισμα πρόκρισης φυσικά στα πλέι οφ του Champions League.

Όμως, δεν αρκεί μόνο ένας καλός τερματοφύλακας… Χρειάζεται και ένας «βράχος» στην άμυνα, ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν πιο μικρή η αναγκαιότητα του πορτιέρο.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται, λοιπόν, ότι μετά από καιρό βρήκε τον «βράχο» του στα μετόπισθεν, τον Ρούμπεν Σεμέδο. Ο νέος «Μέλμπεργκ» όσο μεγάλος και αν είναι αυτός ο χαρακτηρισμός, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα δείγματα γραφής του Σεμέδο.

Ο Πορτογάλος αμυντικός του Θρύλου, πάντως έχει δείξει με το… καλημέρα το πλούσιο ταλέντο του, κερδίζοντας όλο τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος είναι σίγουρος με το «θηρίο» στην άμυνα.

Οι δύο Πορτογάλοι του Ολυμπιακού, αναμένεται, λοιπόν, να κάνουν τη διαφορά στα μετόπισθεν των Πειραιωτών, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά με μηδέν παθητικό σε 3 πολύ δύσκολα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ακόμη Πορτογάλος παίκτης στο ρόστερ του Θρύλου. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος έδειξε την περυσινή σεζόν το τεράστιο ταλέντο του, όντας ικανός να κάνει τη διαφορά με μία του και μόνο ενέργεια. Κάτι το οποίο φάνηκε και κόντρα στην Μπασακσεχίρ, εκεί όπου όταν ο «Σούπερμαν» του Ολυμπιακού ανέβασε την απόδοσή του, ανέβηκε επίπεδο η μεσοεπιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων».

Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, οι τρεις Πορτογάλοι του Θρύλου θα κάνουν τη διαφορά στο φετινό ρόστερ της ομάδας, με τον συμπατριώτη προπονητή τους, Πέδρο Μαρτίνς να είναι ολοφάνερο ότι θα στηρίξει πολλά σε αυτούς τη φετινή σεζόν, στην προσπάθεια επίτευξης όλων των στόχων του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Δεν θα πέφτει (ξανά) καρφίτσα στο Ναό! Μόλις 3.500 εισιτήρια για Μπασακσεχίρ!

Δεν θα πέφτει (ξανά) καρφίτσα στο Ναό! Μόλις 3.500 εισιτήρια για Μπασακσεχίρ!

Τεράστια η δίψα του κόσμου του Ολυμπιακού για τον επαναληπτικό αγώνα με τους Τούρκους, με ήδη περισσότερα από 28.500 εισιτήρια να έχουν εξαφανιστεί. Συνεχίζεται και το Σάββατο (10/8) η διάθεση των εισιτηρίων.

Πολύτιμες λύσεις από τον Μασούρα...

Πολύτιμες λύσεις από τον Μασούρα...

Ο εξτρέμ του Θρύλου έδειξε και στο ματς με την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία ότι έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, κάτι το οποίο «λύνει» τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς.