Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της η Μπασακσεχίρ αν θέλει να προκριθεί»

«Πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι της η Μπασακσεχίρ αν θέλει να προκριθεί»
Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 - 11:58

Αρκετά έντονη είναι η κριτική που ασκείτε στην Μπασακσεχίρ από μερίδα του τουρκικού τύπου. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής «dailysabah» τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα στο παιχνίδι τους προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση από τον Ολυμπιακό και μάλιστα μέσα στην έδρα του.

«Το πρόβλημα της Μπασακσεχίρ δεν είναι οι αρκετές χαμένες ευκαιρίες, αυτό μπορεί να διορθωθεί με τον χρόνο και την προπόνηση. Αυτό το επιθετικά άναρχο χάος όμως είναι ανεπίτρεπτο. Ο Μπορούκ δεν αντικατάστησε τον Αβτσί ο οποίος οργάνωνε καλά την άμυνα, αλλά επιθετικά δεν έκανε απολύτως τίποτα. Έτσι οι παίκτες της Μπασακσεχίρ ήλπιζαν ότι θα κάνουν πολλές ευκαιρίες οι οποίες θα μετρούσαν. Αυτή η προσέγγιση του παιχνιδιού μπορεί να φέρνει συνεχόμενες επιτυχίες αλλά η Μπασακσεχίρ δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα έτσι στην Ευρώπη», αναφέρει ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του ρεπορτάζ.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Μπασακσεχίρ είναι μια άκρως επιθετική ομάδα, ωστόσο με το συγκεκριμένο σύστημα που αγωνίστηκε στο «Φατίχ Τερίμ» (4-4-2) και με αυτούς τους παίκτες που είχε στην επίθεση, ήταν αρκετά άναρχη μιας και ο Ολυμπιακός είναι καλός αμυντικά και κατάφερε να εξουδετερώσει τους όποιους κινδύνους της τουρκικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης