Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος νικάει και την… πρόληψη!

Ο Θρύλος νικάει και την… πρόληψη!
Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 - 10:23

Γούρια, προλήψεις, «ιεροτελεστίες» για καλή τύχη… Όλα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Και όποιος δεν το έχει ζήσει, δεν το καταλαβαίνει. Το ποδόσφαιρο, όπως πολύ συχνά παραδέχονται άπαντες, είναι ένα άθλημα, το οποίο θέλει και… τύχη! Ακόμη και όταν, βάσει κουλτούρας, η τύχη… απειλείται, όμως, ο Θρύλος απαντάει με ορθολογισμό και πρακτική αντιμετώπιση του… προβλήματος: Με μπάλα. Με ποδόσφαιρο. Με προσπάθεια. Με ένταση. Με διάθεση. Πάνω από όλα, με ΘΕΛΗΣΗ και ΠΑΘΟΣ! Και με τον δωδέκατο παίκτη του, πάντα εκεί!

Ο Ολυμπιακός καθορίζει μόνος του την τύχη του. Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που κάνει κουμάντο στο γήπεδό του. Το λέει πολύ εύστοχα και η επιγραφή στον προθάλαμο τον αποδυτηρίων. «We rule this land». Εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ. Εμείς ορίζουμε την τύχη μας. Εμείς είμαστε που δίνουμε τον τόνο και καθορίζουμε την εξέλιξη του αγώνα. Δεν μας πτοούν δυσκολίες, τραυματισμοί (και αυτοί μέσα στο ποδόσφαιρο είναι), στραβές… ημερομηνίες. Τρίτη 12+1. Και τι έγινε; Ο Θρύλος θα παίξει μπάλα, θα προκριθεί και θα… σπάσει την πρόληψη! Θα συντρίψει την κακοτυχία, την οποία οι εχθροί του θα του εύχονται…

Κόντρα στις προλήψεις, ο Θρύλος απαντάει με… λογική. Με σκέψη. Με Βαλμπουενά. Με Ποντένσε. Με Γκιλιέρμε. Με Σεμέδο. Με Σα… Με… Με… Με… Η λίστα με τα… γούρια του Θρύλου, μεγάλη! Φουλ για την πρόκριση, λοιπόν, ώστε στο μέλλον να κοιτάζουν άπαντες πίσω, σε αυτή την ημερομηνία και να… γελούν σαρκαστικά! Και από τις 14 του μήνα, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, να κάνουν σχέδια πρόκρισης, από τα play offs, στους ομίλους!

Διαβάστε επίσης

Έφτασε αυτή η εποχή του χρόνου…

Έφτασε αυτή η εποχή του χρόνου…

Κάθε σεζόν, τέτοια εποχή, στον παο πανηγυρίζουν για την ομαδάρα που έχουν. Μετά καταλήγουν να παλεύουν για να… μην υποβιβαστούν.

«Πάρε θέση!»

«Πάρε θέση!»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τον κόσμο της ομάδας, για τη «μάχη» της Τρίτης!

Επιστρέφει στο Καραϊσκάκη

Επιστρέφει στο Καραϊσκάκη

Όπως συνηθίζει πριν τα μεγάλα ματς, ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει μία προπόνηση στο Καραϊσκάκη. Τη σημερινή, εν προκειμένω.