Ντουντούκα
Στο -31 και θέλετε και ανακοίνωση στο ημίχρονο ρε νούμερα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Συναγωνίζονται στα χάλια ΕΠΟ και διαιτησία

Συναγωνίζονται στα χάλια ΕΠΟ και διαιτησία
Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 - 14:57
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν κάποιος θέλει να καταδείξει ποιος απαξιώνει συνεχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει παρά να βάλει τη φωτογραφία του Γραμμένου και της διοίκησής του. Αν κάποιος θέλει να καταδείξει ποιος φταίει για το ότι η διαιτησία βρίσκεται πιο κάτω από τον πάτο, δεν έχει παρά να βάλει τη φωτογραφία του Περέιρα και της υπόλοιπης ΚΕΔ.

Προς Θεού, μην θεωρηθεί ότι αυτό θα γίνει για στοχοποίηση αλλά για κριτική, πάντα με αγωνιστικά κριτήρια. Και η επιλογή να βάλει φωτογραφία είναι για να μην κουράσει με ανούσια πράγματα, καθώς μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις!

Ο κατήφορος της ΕΠΟ συνεχίζεται. Και είναι τόσο... ξεκάθαρος που επέστρεψαν πάλι σενάρια περί τοποθέτησης διοικούσας επιτροπής στο Πάρκο Γουδή, σενάρια που διαδίδουν τα «εξυγιαντικά» ΜΜΕ. FIFA και UEFA το έχουν μέσα στο... πλάνο τους, όμως εδώ και καιρό απλά προβληματίζονται, μέσα σε κατάσταση που έφτασε στο απροχώρητο. Αν το διαδίδουν για να βάλουν μυαλό, δεν πρόκειται να πετύχουν το παραμικρό, επειδή αυτή η ΕΠΟ δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς μαίνεται ο «εμφύλιος» μεταξύ των δυο μπλοκ.

Αυτή η ΕΠΟ λειτουργεί μόνο με συγκεκριμένη φιλοσοφία και το απέδειξε με τους φωτογραφικούς κανονισμούς που πήγε να περάσει. Ο ένας ...νομιμοποιούσε τα παραρτήματα των ομάδων, ο άλλος «έσβηνε» την ποινή στον Σαββίδη για το «ντου» με το όπλο. Κορυφαίο παράδειγμα απαξίωσης...

Και στη διαιτησία υπάρχει κατάσταση... απαξίωσης. Στον πίνακα έμειναν διαιτητές που προκάλεσαν ή δεν κάνουν (π.χ. Τσαμούρης, Φωτιάδης, Κουτσιαύτης, Τζοβάρας κτλ), καθόλου τυχαία και η σιωπή για τον Ζαχαριάδη που πήγε στην Τούμπα, ενώ αν πήγαινε στο Καραϊσκάκη δεν θα προλάβαινε να πάει σπίτι του, όμως το... αποκορύφωμα της απαξίωσης είναι η επάνοδος των Βάτσιου, Κατσικογιάννη, αντί να τους πάρουν τη σφυρίχτρα!

Διαβάστε επίσης

Απαρτία για την πρόκριση!

Απαρτία για την πρόκριση!

Πέραν των απουσιών του Λάζαρου και του «Φόρτου», γνωστές αμφότερες, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, για τη ρεβάνς με την Μπασάκ.