Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι βοήθειες από την άμυνα, στην επίθεση

Οι βοήθειες από την άμυνα, στην επίθεση
Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 - 10:04
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Από στατική φάση, ή σε κανονική ροή αγώνα, ο Ολυμπιακός έχει αναπτύξει, σε σχέση με πέρυσι, τις βοήθειες, τις οποίες η επίθεση παίρνει από την άμυνα. Και αν σε μία στατική φάση, ένα φάουλ-γέμισμα, ένα κόρνερ, είναι λογικό η… αεροπορία να προωθείται, για να δοκιμάσει να σκοράρει (με το κεφάλι ας πούμε), στην κανονική ροή αγώνα τα πράγματα δεν είναι το ίδιο απλά.

Η αμυντική γραμμή -κατά κανόνα οι Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας- έχουν αναπτύξει πάρα πολύ την επιθετική τους δράση. Δίχως, βέβαια, να ξεχνούν ή να παραμελούν το βασικό τους καθήκον, τα οποία δεν είναι άλλο από την… άμυνα. Σεμέδο και Μεριά αποτελούν κίνδυνο για την αντίπαλη εστία σε κάθε στατική φάση. Ο Τσιμίκας εκτελεί και στημένα. Κόρνερ ή φάουλ, όταν ο Βαλμπουενά δεν βρίσκεται στο γήπεδο. Ο Σεμέδο, ειδικά, σε κάθε στατική φάση στην αντίπαλη περιοχή, είναι… βόμβα έτοιμη να σκάσει γκολ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε πολύ περισσότερο τους αμυνομένους του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ομάρ και Τσιμίκας συμμετέχουν στην ανάπτυξη και ειδικά από τα δεξιά ο Νορβηγός μπακ ανεβαίνει πάρα πολύ, παίζοντας τρίγωνα-φωτιά με Βαλμπουενά και Ποντένσε. Θα προσπαθήσει και απόψε να κάνει το ίδιο.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, σε αυτό τον τομέα, σε σχέση με την Μπασασκεχίρ. Αλλά και τους αντιπάλους του, εν γένει.

Διαβάστε επίσης