Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το… κοντρόλ του κέντρου, φέρνει ηρεμία

Το… κοντρόλ του κέντρου, φέρνει ηρεμία
Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 - 14:57
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Πάρα πολλές είναι οι παράμετροι, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, μέσα σε έναν αγώνα. Να γείρουν την πλάστιγγα, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση και να καθορίσουν ένα αποτέλεσμα. Σημαντική, ανάμεσα σε αυτές, είναι ο έλεγχος του κέντρου. Ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στη χημεία, την οποία έχουν αναπτύξει, από την αρχή της προετοιμασίας, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, με τον Γκιλιέρμε και στόχος του Πορτογάλου είναι, με τους δύο στον άξονα, να ελέγξει το κέντρο.

Αμφότεροι μαρκάρουν και δεν παραμελούν το ανασταλτικό κομμάτι της δουλειάς τους, παίζοντας εξαιρετικά, με βάση το τακτικό πλάνο. Αμφότεροι μπορούν να κουβαλήσουν την μπάλα και να μοιράσουν το παιχνίδι. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, γίνονται και οι δύο «ο παίκτης ανάμεσα στα στόπερ», από τον οποίο αρχίζει η ανάπτυξη. Μπορούν και οι δύο να το κάνουν εξαιρετικά και μάλιστα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Μπουχαλάκης κουμαντάρει την μπάλα και παίζει με πιο κοντινές, γρήγορες πάσες. Ο Γκιλιέρμε δεν θα διστάσει να ψάξει τριαντάρες διαγώνιες, απευθείας στα αντίθετα εξτρέμ, αναλόγως από ποια πτέρυγα αναπτύσσεται.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει, όπως το έκανε και με την Πλζεν, να πάρει το κέντρο, θα ελέγξει το ματς. Και όταν θα καταφέρει να ελέγξει το ματς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταφέρει και να σκοράρει. Στην εξέλιξη του αγώνα, μπορούμε… σχεδόν σίγουρα, να περιμένουμε τον ισορροπιστή Καμαρά, να μπει στο γήπεδο. Να δώσει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο του άξονα και να βοηθήσει στο κουμάντο της μπάλας, στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Όλα μελετημένα και δουλεμένα, στην προπόνηση…

Διαβάστε επίσης

Αναζητά οπωσδήποτε γκολ

Αναζητά οπωσδήποτε γκολ

Ο Ολυμπιακός, παρά το 1-0 του πρώτου αγώνα, θέλει να κερδίσει και απόψε την Μπασάκ. Για να το κάνει αυτό, θα ψάξει με ένταση το (ή τα) γκολ!