Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στόπερ; Σκόρερ! (vids)

Στόπερ; Σκόρερ! (vids)
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 - 11:58
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Κάθε ματς που περνάει, ο Ρούμπεν Σεμέδο δείχνει, ολοένα και πιο καθαρά, για ποιο λόγο αποκτήθηκε, από τον Ολυμπιακό. Τον λόγο, για τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς επέμενε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβγαλε από τα ταμεία του Ολυμπιακού τα χρήματα, για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Ο Πορτογάλος αναδεικνύεται ήδη σε «κεφάλαιο» για την ομάδα. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Μαζί με τον Ζοζέ Σα έχουν «καθαρίσει» τόσες και τόσες φάσεις, στα μετόπισθεν. Όχι μόνο χθες, με την Μπασακσεχίρ, αλλά και στο πρώτο παιχνίδι, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, με τη Βικτόρια Πλζεν, σε Τσεχία και Καραϊσκάκη. Ο Σεμέδο έδεσε με τον Γιασίν Μεριά (πλην Τσεχίας, όπου έπαιξε με τον Μπα, λόγω τραυματισμού του Αβραάμ) και έχει γίνει ο ηγέτης της άμυνας του Ολυμπιακού, δίνοντας τρομερή σιγουριά στους συμπαίκτες του. Αυτή είναι η… πρωταρχική δουλειά του.

Η δεύτερη, όμως, γίνεται, ματς με το ματς, το γκολ! Ο Σεμέδο έχει σκοράρει ήδη δις. Δύο φορές σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια, ο Πορτογάλος βράχος έχει βρει δίχτυα και δείχνει ότι το… έχει και από τη μέση και μπροστά. Μάλιστα, τα δύο γκολ μοιάζουν, αφού και στις δύο περιπτώσεις, έχει σκοράρει με το πόδι, στο δεύτερο δοκάρι, εκμεταλλευόμενος… αδράνεια στα μετόπισθεν του αντιπάλου! Ο Σεμέδο ξέρει να… χώνεται στην αντίπαλη άμυνα και είτε με την πληθωρική του παρουσία, είτε με την εξυπνάδα και την τοποθέτησή του, ξέρει να κάνει και το γκολ!

Όλα δείχνουν ότι ο Θρύλος θα πάρει πολλά από τον Σεμέδο. Όχι μόνο στην άμυνα. Αλλά και στην επίθεση!

Το γκολ του με την Μπασακσεχίρ:

Και το γκολ του με τη Βικτόρια Πλζεν:

Διαβάστε επίσης

«Πρώτη» για VAR στο Καραϊσκάκη

«Πρώτη» για VAR στο Καραϊσκάκη

Στο παιχνίδι με την Κράσνονταρ, σε μία εβδομάδα, θα γίνει η χρήση του Video Assistant Referee, για πρώτη φορά, στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

Ο… ψυχρός Λαζάρ Ραντζέλοβιτς

Ο… ψυχρός Λαζάρ Ραντζέλοβιτς

Ο Σέρβος ανατρέπεται. Κερδίζει το πέναλτι, με το οποίο ο Βαλμπουενά σφραγίζει τη νίκη-πρόκριση. Σηκώνεται και…ψύχραιμα προχωράει στο ματς. Σαν να μην έγινε… τίποτα!