Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εδώ, τα πέναλτι είναι καλά;

Εδώ, τα πέναλτι είναι καλά;
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 - 18:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γιατί ο φωνάζει ο ΠΑΟΚ για τα τρία πέναλτι που έδωσε ο Αγγλος διαιτητής Κρεγκ Πόουσον στο παιχνίδι με τον Αγιαξ; Η εσχάτη των ποινών δεν είναι μέσα στους κανονισμούς; Οι Θεσσαλονικείς νόμιζαν ότι «εξυγίανση» υπάρχει και στην Ευρώπη; Μάλιστα, η προπαγάνδα τους έβγαλε πάλι τα παλιά «κοσκινάκια» από το ράφι, όμως πρόκειται για περσινά ξινά σταφύλια, επειδή τους έχουν μάθει όλοι. Τα ίδια και τα ίδια, επειδή είναι συνηθισμένοι σε διαιτησία 100-0 υπέρ τους και όταν τους τυχαίνει διαιτητής που να παίζει 50-50, αρχίζουν τα ουρλιαχτά, λες και τους έβαλαν πρωταγωνιστές σε ταινία θρίλερ.

Στην Ευρώπη οι διαιτητές ό,τι βλέπουν τα δίνουν, δεν είναι σαν τους Έλληνες που ...ανακαλύπτουν φάσεις για να δώσουν δήθεν παράβαση υπέρ του ΠΑΟΚ. Όταν την προηγούμενη σεζόν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε, λες και ήταν καρπούζια από τη λαϊκή, δυο δυο τα πέναλτι στους αγώνες τους με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Φωτιάδης), Ατρόμητο (Αγκάγιεφ) και Λεβαδειακό (Τζήλος) ήταν για να γυρίσουν οι ...χαμένες Κυριακές;

Όχι, οι κανονισμοί δεν είναι άλλοι στην Ευρώπη και άλλοι στην Ελλάδα. Απλώς, κάποιοι διαιτητές, δηλαδή οι Ελληνες, είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Ας θυμηθούμε κάποια πράγματα από την προηγούμενη σεζόν:

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1 (30/01/2019, 15η αγωνιστική): Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα είναι ο διαιτητής Φωτιάδης (Καστοριάς), ο οποίος έκανε «κουρέλι» τους κανονισμούς με τα δυο ανύπαρκτά πέναλτι. Το πρώτο, με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, στο 37', όταν ο Ακπόμ βούτηξε μπροστά στο απλωμένο πόδι του Ευαγγέλου και το δεύτερο, μετά το 1-1, σε μαρκάρισμα του Λίλα στον Ακπόμ, χωρίς ο παίκτης του ΠΑΣ να του κάνει κάτι επιλήψιμο στη φάση του 74'!

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0 (10/03/19, 24η αγωνιστική): Αυτή τη φορά η «εξυγίανση» ήρθε από το Αζερμπαιτζάν. Ο Ατρόμητος φώναζε να του βάζουν ξένους διαιτητές στα σημαντικά παιχνίδια του, όμως δεν ήξερε; Σα να μην έφταναν οι απουσίες 7 ποδοσφαιριστών του στην Τούμπα, ήρθε και ο διαιτητής Αγκάγιεφ ο οποίος έδωσε δυο πέναλτι σε έναν ημίχρονο, φυσικά υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο δόθηκε στο 15', όταν σφύριξε πέναλτι υπέρ του Ακπόμ, για δήθεν επαφή με τον Κατράνη, το οποίο έχασε ο Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 στο 39' και στο 43' ο ρέφερι ανακάλυψε παράβαση του Μάντσον με τον Μπίρσεβαρ, αν και ο δεύτερος έπεσε στο απλωμένο πόδι του πρώτου. Το δεύτερο πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μπίρσεβαρ και «τελείωσε» το ματς.

ΠΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 5-0 (21/04/19, 29η αγωνιστική): Ο Τζήλος (Λάρισας) έδινε πέναλτι σε κάθε πέσιμο παίκτη του ΠΑΟΚ. Το πρώτο σε βουτά του Γιαννούλη (8'), με το οποίο ευστόχησε ο Μπίρσεβαρ, κάνοντας το 2-0, και το δεύτερο, επίσης σε ανάλογο «θέατρο» του Μάτος στο 30' που έχασε ο Πέλκας. Το αποκορύφωμα της «εξυγίανσης» είναι ότι ακολούθησε νέος ορισμός, στο ματς Κυπέλλου Λαμία-ΑΕΚ!

Διαβάστε επίσης

Η τρομερή κίνηση των «ερυθρόλευκων» (vid)

Η τρομερή κίνηση των «ερυθρόλευκων» (vid)

Αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπασακσεχίρ κατευθύνθηκαν προς οπαδούς της ομάδας με κινητικά προβλήματα, δίνοντας τους τις φανέλες τους.

VARΑΤΕ βιολιτζήδες!

VARΑΤΕ βιολιτζήδες!

Βασικός κανόνας διαιτησίας: Μεγάλο λαμόγιο, μικρές λαμογιές! Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.