Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δυο χρόνια στο ίδιο έργο θεατές με τις εκθέσεις της αστυνομίας

Δυο χρόνια στο ίδιο έργο θεατές με τις εκθέσεις της αστυνομίας
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μεγάλο θέμα αποτελεί η πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, όμως μεγαλύτερο θέμα είναι και οι εκθέσεις της αστυνομίας, άσχετα αν δεν... συμφέρει στην «εξυγίανση». Το πρώτο θέμα συζητήθηκε στην Δευτεριάτικη (12/08) συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όμως καλό θα είναι στην επόμενη που θα γίνει την Δευτέρα, να τους απασχολήσει και το δεύτερο, επειδή εξελίσσεται σε μεγάλο... αγκάθι για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε αμεροληψία και θα είναι γενικό πρόβλημα αν συνεχιστεί. Τα τελευταία χρόνια, «εξυγίανση» γαρ, η αστυνομία έκανε... χάρες στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ, καθώς αποτελούσε κοινό μυστικό ότι γίνονταν επεισόδια, όμως αποτελούσε και δεδομένο ότι θα κατέγραφε ελάχιστα στις εκθέσεις της και φυσικά το τελευταίο επιβεβαιώνονταν, κατά σύμπτωση πάντα!

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο τελικός Κυπέλλου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που έγινε στις 12 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παρότι για λόγους ασφαλείας, θα δέρνονταν ακόμα μεταξύ τους, έγινε κεκλεισμένων των θυρών, τα χίλια άτομα που πήγαν έκαναν επεισόδια και η ΕΠΟ με τις ομάδες έγιναν... παγκόσμιο φαινόμενο!

Παρότι η... εξυγίανση έζησε μεγάλες στιγμές (ντροπής), αν ήταν ο Ολυμπιακός θα είχαμε... ρεσιτάλ αυστηρότητας, όμως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ τιμωρήθηκαν μόνο με πρόστιμα, καθώς η αστυνομία δεν είδε τίποτα και δεν κατέγραψε όλα τα γεγονότα στην έκθεσή της. «Εξυγίανση με "αναβάθμιση" των χούλιγκαν σε VIP», έγραψε στη ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας ότι οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» που εισήλθαν στις VIP θύρες, προκάλεσαν ταραχές και συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις». Και για να μην τα ρίχνουμε όλα στην αστυνομία, τίποτα δεν είχαν ούτε οι τοποτηρητές της FIFA και της UEFA.

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικός ο Τσιμίκας!

Εξαιρετικός ο Τσιμίκας!

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη φετινή σεζόν, έχοντας συμβάλλει στο να κρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» το μηδέν στην άμυνα στα τέσσερα πρώτα επίσημά τους ματς.