Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί επιμένει στο δίδυμο Μπουχαλάκη - Γκιλιέρμε

Γιατί επιμένει στο δίδυμο Μπουχαλάκη - Γκιλιέρμε
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 - 10:39
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Η σύνδεση και η «χημεία» ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές, μπορεί να αποτελέσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, μέσα σε μία ομάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να βασίζεται σε αυτό το σκεπτικό, ειδικότερα με την περίπτωση των δύο κεντρικών του χαφ. Τόσο ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, όσο και ο Γκιλιέρμε, έχουν πάρει το χρίσμα του βασικού, αυτή την περίοδο, από τον Μαρτίνς. Και υπάρχει καλός λόγος, για αυτό.

Πρώτον δείχνουν να είναι δύο παίκτες δεμένοι, ο ένας με τον άλλο. Ο Έλληνας άσος, με τον Βραζιλιάνο συμπαίκτη του, καλύπτουν αρμονικά ο ένας τον άλλο στο κέντρο. Τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Εναλλάξ τοποθετούνται ανάμεσα στα στόπερ και παίρνουν την πρώτη μπάλα, από την άμυνα, ενώ κανείς εκ των δύο, δεν παραμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Κάθε άλλο. Και ο Γκιλιέρμε, αλλά και ο Μπουχαλάκης βγαίνουν πολύ συχνά να καλύψουν τους μπακ, όταν εκείνοι ανεβαίνουν στην πλευρά, ενώ βοήθειες δίνουν, φυσικά και στο κέντρο άμυνας.

Ο βασικότερος λόγος, όμως, για τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει, αυτή τη στιγμή, στο δίδυμο αυτό, για τα χαφ, είναι οι δημιουργικές του αρετές. Αμφότεροι έχουν μεγαλύτερη άνεση στο να φτιάχνουν το παιχνίδι, από τον Καμαρά. Έχουν πιο εύκολες μεταβιβάσεις, πιο καλές μακρινές μπαλιές και μπορούν πιο εύκολα, ειδικά ο Γκιλιέρμε, να επιχειρήσουν το «απρόβλεπτο», όπως μια αλλαγή παιχνιδιού, 30 ή 40 μέτρων.

Αυτός είναι ο παράγοντας, τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, ετούτη την περίοδο, προκειμένου να τονώσει την επιθετικότητα της ομάδας. Εξ ου και η επιμονή του στο δίδυμο αυτό, το οποίο, μέχρι στιγμής, τον δικαιώνει.

Διαβάστε επίσης