Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά

Έρωτας με την πρώτη... μπαλιά
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 - 12:04
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο νέος Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, έδινε μόλις το 2ο επίσημο ματς του με τον Πορτογάλο στον πάγκο. Φιλοξενούνταν από τη Λουκέρνη στην Ελβετία για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ σε μια διαδικαστική ρεβάνς μετά το 4-0 του πρώτου ματς στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι ζευγάρωναν τις νίκες (1-3) και περνούσαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση όπου τέθηκαν αντίπαλοι με μια ομάδα Πρέμιερ Λιγκ, τη Μπέρνλι, με τα γνωστά φανταστικά αποτελέσματα.

Το ματς με τη Λουκέρνη ωστόσο δεν ήταν το πιο σημαντικό που συνέβη εκείνο το βράδυ. Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό μία από τις πλέον εύστοχες μεταγραφικές κινήσεις των Πειραιωτών. Μια μεταγραφή για την οποία διαπραγματεύτηκαν σκληρά επί ημέρες και έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ποιος είχε έρθει στις 16 Αυγούστου του 2018;

Γκιλιέρμε ντος Σάντος Τόρες λέγεται και οποιαδήποτε άλλη σύσταση είναι περιττή. Ο Βραζιλιάνος αποτέλεσε ποδοσφαιρικό έρωτα με την πρώτη... μπαλιά. Στις 27/9/2018 έπαιξε για πρώτη φορά, κόντρα στον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη σε ματς Κυπέλλου, και εκείνο το δείγμα ήταν αρκετό για να σε πείσει ότι υπάρχει θησαυρός εδώ. Ο Γκιλιέρμε αποτέλεσε κατευθείαν μια ξεκάθαρη «αναβάθμιση» του... λειτουργικού του Ολυμπιακού στον άξονα. Μια «αναβάθμιση» που παίρνει αυτόματα όλες τις ενημερώσεις και δεν χρειάζεται να αγχωθείς για κάτι.

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος είναι ό,τι πιο σύγχρονο μπορείς να βρεις στη θέση του. Ένας κεντρικός χαφ που μπορεί να κάνει «βρώμικη» δουλειά με απίστευτη φινέτσα, δίχως να δέρνει. Και παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει κιόλας. Τί άλλο να ζητήσει κανείς. Υπόκλιση σε όποιον/ους φρόντισαν να έρθει στην ταπεινή μας ποδοσφαιρική Λίγκα και να την ομορφύνει.

Διαβάστε επίσης

Παν μέτρον, άριστον

Παν μέτρον, άριστον

Ένας Ολυμπιακός προκλητικός αλλά όχι τόσο ώστε να χαρακτηριστεί ασεβής. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.