Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ξυδάκι» σε όσους δεν θέλουν ξένους διαιτητές

«Ξυδάκι» σε όσους δεν θέλουν ξένους διαιτητές
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 - 09:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι δεδομένο (ξυδάκι!) ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι έρχονται ξένοι ρέφερι για τα ντέρμπι και αυτό ήθελαν να το εκφράσουν στον Περέιρα. Το γεγονός ότι ο Πορτογάλος, στο σεμινάριο που συνεχίζεται και σήμερα στο Καρπενήσι, τους υποσχέθηκε περισσότερους ορισμούς σε σχέση με πέρσι, δηλαδή υποσχέθηκε ότι τάχα θα σφυρίζουν λιγότεροι ξένοι, ερμηνεύεται ότι το έκανε για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις τους, αν και «καταργήθηκε» να τους δίνουν βήμα στα σεμινάρια για να λένε τα προβλήματά τους. «Εξυγίανση» γαρ...

Παρόλα αυτά, ο Περέιρα ξεχνά τι έγινε πέρσι. Αρχικά ήθελε να ορίζει ρέφερι μόνο στους αγώνες μεταξύ των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όμως αναγκάστηκε να βάλει και ξένους στα ματς του Αρη με τον ΠΑΟΚ αλλά και του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ. Χώρια που επειδή οι Έλληνες έκαναν λάθη - κατά τα άλλα υπάρχει μπούλιγκ έτσι; - ξένους διαιτητές ζήτησαν κι άλλες ομάδες, για παράδειγμα η ΑΕΛ, η Λαμία, ο Απόλλων, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας Τρίπολης κτλ.

Όμως, κακά τα ψέματα οι ξένοι διαιτητές «βολεύουν» και την ΚΕΔ, επειδή μειώνεται η καχυποψία, άρα υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή στα λάθη. Αρκεί να μην συνεχίσουν να φέρνουν κάποιους απίθανους, χωρίς μεγάλη εμπειρία. Όπως τον Αυστριακό Ντράχτα που λίγο μήνα η ΠΟ Αυστρίας δεν τον δήλωσε για διεθνή ή έναν από το Αζερμπαϊτζάν που έδωσε δυο ανύπαρκτα πέναλτι στον ΠΑΟΚ, στο ματς με τον Ατρόμητο.

Και κάτι ακόμη: Τον κανονισμό για να σφυρίζουν ξένοι, τον καθιέρωσε η FIFA, ο Περέιρα δεν ήθελε, άσχετα αν στην πορεία του αρέσει, επειδή... ησύχασε.

Διαβάστε επίσης