Ντουντούκα
Ένα από τα πιο μάγκικα πρωταθλήματα στην ιστορία! ΘΡΥΛΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Διπλή πρόκληση της ΚΕΔ για το Καραϊσκάκη

Διπλή πρόκληση της ΚΕΔ για το Καραϊσκάκη
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 - 19:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΔ για τη χρήση του VAR, η οποία δεν απαντά σε τίποτα! Ούτε στην επιστολή του Κούγια, ούτε στην επιστολή του Αρη, ούτε για τα σουβλάκια που παράγγειλαν στη Λαμία, ούτε για τα λάθη σε Λαμία και «Κλεάνθης Βικελίδης», δηλαδή στους αγώνες Λαμία-Παναθηναϊκός 1-1 και Αρης-ΟΦΗ 1-1, αντίστοιχα. Κατά σύμπτωση, Περέιρα, Κουκουλάκης και λοιποί αναφέρονται μόνο στον αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0, αυτό και αν είναι πρόκληση. Από την ανακοίνωση φαίνεται ότι οι Κουμπαράκης, Τζοβάρας δεν έχουν κανένα πρόβλημα, όμως σα να μην έφτανε που αναφέρονται μόνο σε έναν αγώνα η πρόκληση νο 2 είναι ότι δεν επινεντρώνονται στο οφσάιντ της πτώσης του Μπαράλες στο ματς που έγινε στο Καραϊσκάκη!

Αναλυτικά η ανακοιίνωση της ΚΕΔ:

«Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με την εφαρμογή του Video Assistant Referee στους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής ημέρας της Superleague 1.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα και τα μέλη της Επιτροπής θέλουν κατ΄αρχάς να εκφράσουν την ικανοποίησή τους που το Video Assistant Referee ξεκίνησε να εφαρμόζεται στους αγώνες της Superleaugue 1. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις απαιτήσεις ενός τόσο πολύπλοκου και εξειδικευμένου συστήματος και ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, οι διαιτητές έλαβαν τη σωστή εκπαίδευση και είναι έτοιμοι να το υποστηρίξουν. Η ΚΕΔ παραμένει σταθερή στη θέση της ότι το VAR θα βοηθήσει σημαντικά την ελληνική Διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια ούτε θα λύσει όλα τα προβλήματα. Επίσης, είναι λόγικό, σε ένα πρόγραμμα που μόλις εκκινεί, να υπάρχουν ορισμένες δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα τεχνικής φύσεως.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής λεπτομερών στοιχείων για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του συστήματος την 1η αγωνιστική της Superleague 1. Η διαδικασία αυτή αφορά σε όλους τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα Ολυμπιακού-Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου υπάρχει συγκεκριμένη φάση που έχει ήδη συζητηθεί στα ΜΜΕ. Αναφορικά με αυτό το περιστατικό, η ΚΕΔ είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει ότι τόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης, όσο και οι διαιτητές VAR και AVAR, δεν κατέστη δυνατόν, λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας, να έχουν τις σωστές εικόνες, που θα τους βοηθούσαν στη λήψη της απόφασης. Μόλις η διαδικασία συλλογής στοιχείων ολοκληρωθεί, θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες, τόσο για το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την επίμαχη φάση, όσο και για τους υπόλοιπους αγώνες».

Διαβάστε επίσης