Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξανά με φιναλίστ του Champions League ο Θρύλος! (vid)

Ξανά με φιναλίστ του Champions League ο Θρύλος! (vid)
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 - 01:10
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Την Τότεναμ κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Champions League μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (29/8) στο Μονακό. Από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ο Θρύλος έπεσε πάνω στη Μπάγερν Μονάχου, και από το δεύτερο πάνω στους Άγγλους! Η τέταρτη και τελευταία ομάδα είναι αυτή του Ερυθρού Αστέρα.

Μετά από αυτή την κλήρωση λοιπόν υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στον όμιλο του Ολυμπιακού. Και αυτή δεν είναι άλλη από την παρουσία του φιναλίστ της διοργάνωσης. Την περσινή χρονιά η Τότεναμ έκανε μια εκπληκτική πορεία, όταν είχε αποκλείσει κατά σειρά, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, πριν φτάσει στον τελικό όπου έχασε από τη Λίβερπουλ και έτσι δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει να θυμάται μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές του βραδιές κόντρα σε φιναλίστ. Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 2002 (σ.σ. 18 Σεπτεμβρίου είναι και φέτος το ματς με την Τότεναμ στο «Γ. Καραϊσκάκης»), όταν ο Θρύλος είχε υποδεχθεί στη Ριζούπολη την Μπάγερν Λεβερκούζεν. Οι Γερμανοί την περασμένη σεζόν είχαν φτάσει στον τελικό του Champions League, όπου είχαν χάσει με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης χάρη στη γκολάρα του Ζινεντίν Ζιντάν, και ήθελαν να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Ο Ολυμπιακός όμως είχε άλλη άποψη. Παίζοντας ένα καταπληκτικό ματς, ίσως ένα από τα καλύτερα που έχει δώσει στην Ευρώπη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στις «ασπιρίνες», με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς τότε να κάνει το μοναδικό χατ-τρικ της καριέρας του στην Ευρώπη, ενώ στο ματς είχαν σκοράρει επίσης οι Στέλλιος Γιαννακόπουλος και Παρ Ζέτερμπεργκ.

Ιδιαιτερότητα Νο2: Η συγκεκριμένη νίκη είναι η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του Θρύλου στα αστέρια του Champions League.

Ιδιαιτερότητα Νο3: Από την τότε ομάδα, μόνο ένας άνθρωπος βρίσκεται ακόμα μέσα στο κλαμπ. Και φυσικά αυτός δεν είναι άλλος από τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Θυμηθείτε τις ενδεκάδες τις αναμέτρησης αλλά και τις καλύτερες φάσεις...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (83' Οφορίκουε), Καρεμπέ, Ζιοβάνι (86' Αλεξανδρής), Τζόρτζεβιτς (90' Ντρασένα), Ζε Ελίας, Άντζας, Ζέτερμπεργκ, Ανατολάκης

Λεβερκούζεν: Τζούριτς, Λούσιο, Ζίφκοβιτς, Σίμακ, Μπαστούρκ, Μπάλιτς (71' Ογίγκβε), Βράνιες, Σνάιντερ (51' Μπρντάριτς), Νόιβιλ, Ράμελοφ, Κλάινε

Διαβάστε επίσης