Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρεις διαφορετικοί ρόλοι

Τρεις διαφορετικοί ρόλοι
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 - 09:49

Ο Ολυμπιακός παίρνει Μπενζιά και Λοβέρα, ενώ από την Αγγλία διαρκώς εντείνονται οι φήμες που θέλουν τη Διοίκηση να έχει έρθει σε συμφωνία με εκείνη της Λέστερ, για ετήσιο δανεισμό, με οψιόν αγοράς, το προσεχές καλοκαίρι του Ρασίντ Γκεζάλ. Επειδή στα Social Media τίθενται αρκετά ερωτήματα, ως προς το τι μπορεί να κάνει ο κάθε ένας από τους τρεις παίκτες, οι οποίοι στα μάτια των φιλάθλων μοιάζουν απλώς… μεσοεπιθετικοί, εξηγούμε τις θέσεις τους.

Ο Μπενζιά, λοιπόν, αποκτάται από τον Ολυμπιακό με μία προοπτική να καλύψει το «8» και λιγότερο το «10». Φανταστείτε ένα στιλ Τουρέ, δηλαδή ένας μέσος μπαλαδόρος, ο οποίος θα φτιάχνει το παιχνίδι από τον άξονα, αλλά και με βασικό στοιχείο την ενέργεια, την ταχύτητα, το ξεπέταγμα. Δεν θα είναι «10άρι», αν και μπορεί να καλύψει και αυτή την θέση.

Ο Λοβέρα είναι ένας παίκτης ο οποίος αγωνίζεται ως περιφερειακός επιθετικός και ακραίος, κυρίως δεξιά. Μπορεί να παίξει και αριστερά και πατάει πολύ περισσότερο περιοχή. Ξανά, δεν έχει τις αρετές ενός «10αριού» και αναμένεται να κινείται περισσότερα στα πλάγια, αλλά όχι μόνο. Μπορεί σε ένα 4-4-2 να παίξει και ως ο δεξιός μέσος, αλλά και ως ο εσωτερικός δεξιός μέσος.

Τέλος, ο Γκεζάλ, για τον οποίο τα πράγματα δεν είναι ακόμη απολύτως ξεκάθαρα, είναι περισσότερο «10άρι» από τους άλλους δύο παίκτες. Πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή και όχι μέσα στο κουτί, ο Γκεζάλ είναι ο συνδετικός κρίκος κέντρου και επίθεσης, με δημιουργικές, αλλά και εκτελεστικές αρετές. Για αυτό τον ρόλο αποκτάται από τον Ολυμπιακό, αν και μπορεί επίσης να παίξει δεξιά (περισσότερο) και αριστερά.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως και οι τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι στην επικαιρότητα, για τον Ολυμπιακό, είναι πολυσύνθετοι. Οι ρόλοι που θα τους ανατεθούν, από τον Πέδρο Μαρτίνς, όμως, είναι συγκεκριμένοι και με βάση αυτούς γίνονται οι κινήσεις απόκτησής τους.

Διαβάστε επίσης