Ντουντούκα
Κόντρα σε όλους. "Έσπασε" το μπλόκο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η κραυγή του Ολυμπιακού και η εκκωφαντική σιωπή των άλλων…

Η κραυγή του Ολυμπιακού και η εκκωφαντική σιωπή των άλλων…
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 - 10:08

Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει και ο Ολυμπιακός ολοένα και βελτιώνεται. Τι κι αν έμεινε μακριά από το πρωτάθλημα, για δύο χρόνια; Είδαν και οι… τυφλοί, πως αυτό έγινε. Το θέμα δεν είναι αυτό. Την ώρα που η μικρότητα και μικροπολιτική των άλλων, των… εξυγιαντών, υπαγόρευε το κλασσικό, απολύτως ελληνικό «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», ο Ολυμπιακός έχτιζε…

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και οι λοιποί… φτωχοί συγγενείς (έτσι μοιάζουν στην Ευρώπη, όταν περνούν τα σύνορα) του ελληνικού ποδοσφαίρου, κοίταζαν πως θα την… φέρουν στον Ολυμπιακό, να του στερήσουν το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να χτυπήσουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη (τους ενοχλούσε η επιτυχία του Συλλόγου και του ανδρός), ο Ολυμπιακός… κοιτούσε τη δουλειά του.

Έκανε άμυνα, έβγαινε ενίοτε στην επίθεση, αλλά σίγουρα δεν καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια. Στη λάσπη, την υποκρισία και το «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», ο Ολυμπιακός απαντούσε με… ακόμη περισσότερες… κατσίκες! Με παικταράδες, δηλαδή.

Έφτιαχνε το ρόστερ του, δούλευε με τον προπονητή του, κέρδιζε αγώνες και με κόντρα διαιτησία, με τεσσάρες και πεντάρες. Έχτιζε… Δυνάμωνε τη σχέση με τον κόσμο του, γέμιζε το Καραϊσκάκη, έκανε «όλε» με την εξέδρα στο τέλος των αγώνων. Ακόμη και εκείνων που δεν κέρδιζε… Έχτιζε… Δεν παραέβλεπε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, όπως έκαναν άλλοι, μπας και καταφέρουν έτσι να… εκθρονίσουν τον βασιλιά. Τα έδινε όλα στην Ευρώπη, στο Champions League και στο Europa League. Πάλευε για την πάρτη του, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, συνολικά… Έχτιζε…

Και το αποτέλεσμα αυτού; Ιδού! Τρεις διαδοχικές προκρίσεις, αήττητος. Η μόνη ελληνική ομάδα, η οποία κατάφερε, μέσα στο κατακαλόκαιρο, να γυρίσει πρακτικά μόνη της, την κατάσταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ιστορία με την Κύπρο και τους βαθμούς στο ranking… Την ώρα που ο Ολυμπιακός βγάζει μία βροντερή κραυγή «WE ARE BACK!» και επιστρέφει στο Champions League, οι άλλοι… σιωπούν. Και κοιτούν αμήχανα… Κοιτούν τον Ολυμπιακό να παραμένει προσγειωμένος και σοβαρός και ακόμη και τώρα να… χτίζει.

Τελικώς, το «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» δεν φέρνει αποτελέσματα… Το να μπορείς να το αγνοήσεις και, στο βαθμό που πιάνει, να μην το αφήσεις να σε νικήσει, αλλά να βασίζεσαι στις δυνάμεις σου και να μόνος να προοδεύεις, πιάνει… Και τώρα ο Ολυμπιακός τους αφήνει όλους στην… εκκωφαντική σιωπή τους.

Διαβάστε επίσης

Επίκεινται αλλαγές ενόψει Λάρισας

Επίκεινται αλλαγές ενόψει Λάρισας

Το μυαλό των ερυθρολεύκων «στρίβει» στο πρωτάθλημα και την ΑΕΛ, με τον Μαρτίνς να έχει κάποιες δυσκολίες στην προετοιμασία του αγώνα και να σκέφτεται αλλαγές.