Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

VAR: Καραμέλα, σουβλακοφαγία και... δούλεμα!

VAR: Καραμέλα, σουβλακοφαγία και... δούλεμα!
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 - 08:32
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και οι ίδιοι, οι αρμόδιοι μας λένε ότι σε όλο τον κόσμο το πρωτόκολλο του VAR είναι ένα, όμως, όλως περιέργως, δεν το δίνουν στη δημοσιότητα, άσχετα αν το έχουν κάνει... καραμέλα! Μάλιστα, κάποιοι διέρρευσαν, για να δικαιολογήσουν τη ...σουβλακοφαγία της Λαμίας ότι προβλέπεται και φαγητό μισή ώρα πριν τον αγώνα! Με τζατζίκι, ή χωρίς;

Όμως, το θέμα μας δεν είναι αυτό. Αφορά στις συνομιλίες μεταξύ των διαιτητών, οι οποίες ηχογραφούνται, όμως δεν τις δίνουν στις ομάδες, όπως προβλέπεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και μάλιστα στις διοργανώσεις της UEFA!

Το παράδειγμα που τους... αδειάζει «έρχεται» από την Ισπανία. Στη διπλανή στήλη μπορείτε να διαβάσετε τι ειπώθηκε μεταξύ των διαιτητών του VAR στη διάρκεια του περσινού Clasico, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 5-1, με αφορμή ένα πέναλτι που κέρδισαν οι «Μπλαουγκράνα», ένα ντέρμπι που έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2018! Επίσης, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε πρόκειται για φάση που δεν είχε δει ο διαιτητής Σάντσεθ Μαρτίνεθ και χρειάστηκε την παρέμβαση του... Varista Ερνάντεθ Ερντάντεθ.

Κατά τα άλλα στην συνέντευξη Τύπου, με θέμα την παρουσίαση του VAR, ο Περέιρα τόνισε ότι στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί το Ισπανικό μοντέλο και το πορτογαλικό. Μήπως παρέλειψε να προσθέσει ότι θα βάλουν και τις... μουντζούρες που τους βολεύουν;

Επίσης, εδώ μας λένε (και μάλιστα με νέα χθεσινή ανακοίνωση) ότι όλα είναι καλά με το VAR, παρόλα αυτά ανάβουν... κόκκινο για τις συνομιλίες! Φαίνεται πως η Ελλάδα δεν είναι Ελλάδα αλλά... Ελλάντα, εξ ου και το πρωτάθλημα των Πρεσπών!

Ακόμη, μας λένε ότι η διαιτησία πάει καλά, όμως στην Ισπανία κάθε χρόνο ανακοινώνουν τις βαθμολογίες των διαιτητών. Παρόλα αυτά η ΚΕΔ της... Φίφας και της... Ουέφας δεν ανακοινώνει τους μέσους όρους ούτε στο σεμινάριο των διαιτητών!

Αυτά ειπώθηκαν στο Clasico

Ο αγώνας Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 5-1 ήταν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν 2018-19 και έγινε στις 28/10/18. Οι συνομιλίες αφορούν τη φάση που ο Λουίς Σουάρες κέρδισε πέναλτι από τον Βαράν για το 2-0 της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Σύμφωνα με τις συνομιλίες του VAR, στην αρχή ο διαιτητής (Σάντσες Μαρτίνεθ), δεν είδε το πέναλτι του Βαράν και χρειάστηκε τη συμβουλή του επιπρόσθετου διαιτητή (Ερνάντεθ Ερνάντεθ) που ελέγχει το VAR.

Ο διάλογος των διαιτητών πριν τη χρήση του VAR:

Σάντσες Μαρτίνεθ: Σωστό, σωστό. Για εμένα βρήκε μπάλα.

Ερνάντεθ Ερνάντεθ: Μην ξανά ξεκινήσεις το παιχνίδι (σ.σ. στην αρχή δόθηκε οφσάιντ και αν ο διαιτητής άφηνε να ξεκινήσει το παιχνίδι και πάλι, δεν θα μπορούσε να κοιτάξει το VAR).

ΣΜ: Οφσάιντ, οφσάιντ.

ΕΕ: Μην ξεκινήσεις το παιχνίδι σε παρακαλώ, άκουσέ με. Μου είπες πως νομίζει πως βρήκε την μπάλα σωστά;

ΣΜ: Ναι.

ΕΕ: Μην το ξεκινήσεις.

ΣΜ: ΟΚ, τέλεια.

ΣΜ: (Στους παίκτες της Μπάρτσα που διαμαρτύρονταν): Φύγετε, φύγετε, Μείνετε ψύχραιμοι.

Μπουσκέτς: Είναι πέναλτι στον Σουάρες;

ΣΜ: Ηρέμησε, Σέρχιο. Δεν είναι πάνω σε εσένα. Βλέπουμε τη φάση. Μείνε ήρεμος.

ΕΕ: Σε παρακαλώ, σε συμβουλεύω να πας να δεις τη φάση.

ΣΜ: ΟΚ

ΕΕ: Ο Βαράν δεν βρήκε τη μπάλα, κλώτσησε τον Σουάρες.

ΣΜ: Να δω τη φάση.

ΕΕ: Να ορίστε δες τη.

ΣΜ: Βλέπω την επαφή. Για εμένα είναι σωστό... τέλεια. Είναι πέναλτι, χωρίς κάρτα.

ΕΕ: Τέλεια, σωστά.

Διαβάστε επίσης

Όπως με Ατλέτικο και Λεβερκούζεν! (vids)

Όπως με Ατλέτικο και Λεβερκούζεν! (vids)

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στη φάση των ομίλων του Champions League την Τότεναμ, η οποία ήταν η φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερ Λεβερκούζεν, πανηγυρίζοντας μεγάλες νίκες...